Hevig mankend en volledig ingepakt, maar wel op tijd binnen: Intermarché-Circus-Wanty brengt lijdensweg van Adrien Petit na val prachtig in beeld

[ad_1]

© Getty Images

Voor het hele peloton is de tweede rustdag in de Tour de France welgekomen, maar voor Adrien Petit van Intermarché-Circus-Wanty is dat nog iets meer het geval. De Fransman kwam zaterdag bij een massale valpartij zwaar ten val, maar wilde niet opgeven. De Alpenritten op zaterdag en zondag werden een zware hel voor de Fransman, maar hij overleefde het.

Bij de massale valpartij op zaterdag, wellicht veroorzaakt door een olievlek, leek Adrien Petit één van de grootste slachtoffers. Met een serieuze wonde aan het rechterbeen leek de Fransman te moeten opgeven, maar na heel wat oplapwerk stapte hij terug op de fiets. Hij moest toen uiteraard het peloton meteen laten rijden, maar streed wel tot de finish.

Zondag was dan wellicht nog een pak zwaarder voor Petit. De adrenaline was uitgewerkt, de stijfheid verergerd en de pijn heviger geworden. En dan volgde nog een zware Alpenrit. Daarin had Petit maar één doel: binnenkomen om zo de rustdag op maandag te halen. Met een volledig ingepakt rechterbeen mankte hij naar de start, maar zijn glimlach verloor Petit nooit.

Het werd een lijdensweg voor Petit richting de Mont Blanc, maar uiteindelijk kwam hij als 154e binnen de tijd over de meet gebold. Onder luid applaus van het volk rond de finish. Zijn moed en doorzettingsvermogen werd beloond met de prijs van de strijdlust, wat meer dan terecht is.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In onderstaand filmpje blikt zijn ploeg Intermarché-Circus-Wanty terug op de lijdensweg van Petit. “Een voorbeeld van moed en vechtlust”, klinkt het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230717_92458846