Het MAANpad laat Mechelaars nog hele zomervakantie zoeken naar verborgen gevoelens (Mechelen)

[ad_1]

De Maan organiseert al voor de vierde keer het MAANpad.© De Maan

Mechelen

Nog tot en met het einde van de maand kan je in Mechelen op zoek naar allerlei wezentjes en verborgen gevoelens. Zij maken deel uit van het MAANpad, een initiatief van theater De Maan waarbij de kunstorganisatie de kracht van verbeelding op een speelse manier tot op straat wil brengen.

Het is de vierde keer dat De Maan een MAANpad realiseert in de Mechelse binnenstad. “Na het succes van de vorige drie edities treden we ook deze zomer opnieuw buiten de muren van ons theater. Dit keer draait alles om voelen”, klinkt het. “Want de stad zit vol met mensen die overlopen van gevoelens, maar waar gaan al die gevoelens naartoe? Via het MAANpad ontdek je verschillende wezentjes en de verborgen gevoelens.”

“Het is een zoektocht vol leuke opdrachten, rond vanbinnen en vanbuiten voelen, veel en weinig voelen, samen of liever alleen voelen. Voor iedereen van 3 tot 103 jaar”, aldus De Maan. “Via een gratis zoekboekje ontdek je in de binnenstad zes locaties met verborgen wereldjes die gecreëerd werden door Luna Glowacki. De wereldjes zitten bijvoorbeeld verwerkt in het water, onder de grond, achter een raam of in een gevel. Iedere locatie nodigt je uit om dingen te doen én te voelen.”

Ontdekken

De wandellus is ongeveer twee kilometer lang maar de volgorde waarin je de locaties bezoekt kan je zelf kiezen. Het volledige traject kan je vinden in het zoekboekje of volgen via de stickers in het straatbeeld. Volgens De Maan brengt het MAANpad je langs vergeten straatjes, verscholen tuinen en levendige ontmoetingsplekken in het hart van de stad. “Het is een speelse manier om een stukje Mechelen te ontdekken. En wie weet ontdek je ook wel een stukje van jezelf of je wandelmaatje.”

Het MAANpad volgen kan nog tot en met vrijdag 1 september. De zoekboekjes zijn te verkrijgen bij Visit Mechelen, Het Predikheren en café KUUB. Alle praktische info vind je ook op de website van het theater.

www.demaan.be/nl/maanpad_23

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230801_92771538