Heleen Nauwelaers stopt na 87 interlands en twee bronzen EK-medailles bij de Belgian Cats (Lier)

[ad_1]

© BELGA

Heleen Nauwelaers, die volgende maand 27 kaarsjes mag uitblazen, stopt bij de Belgian Cats. De in Duffel geboren Nauwelaers was drie keer actief op een Eurobasket, won op het EK van 2017 en 2021 tweemaal een bronzen medaille, werd vierde op het WK in 2018 en bereikte met de Cats de kwartfinale op de Olympische Spelen in Tokio. Ze kwam maar liefst 87 keer voor de Belgian Cats uit.

Patrick Ceulemans

Na Sint-Katelijne Waver trok ze naar het buitenland en kwam ze uit voor Mondeville (Frankrijk), Bembibre en Tenerife in Spanje. Vorige zomer keerde ze terug naar België en komt ze uit voor kampioen Kangoeroes Mechelen. Met de Mechelse club komt ze deze campagne uit in de Euroleague.

Nauwelaers zat vorige week in de “veertien” van de Belgian Cats, maar werd tegen Duitsland en Noord-Macedonië niet ingezet. “Na vele intense en vooral mooie jaren met de Cats geef ik de fakkel graag door aan de nieuwe lichting. Ik wens de Belgian Cats in de toekomst enorm veel succes en zal mee vanop de eerste rij blijven supporteren.”

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230213_97648045