Hartige galette met appel, ui en brie én een groene salade

[ad_1]

Galette met appel, ui en brie

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 45 minuten

Ingrediënten:

  • 3 uien
  • olijfolie
  • 3 takjes tijm
  • 400 gr. quichedeeg (zie recept)
  • 1 of 2 zoetzure appels
  • 250 tot 300 gr. brie of camembert of marcaire of gorgonzola
  • 50 gr. walnoten

Extra nodig:

Bereiden:

Stap 1: Halveer, pel en snijd de uien in ringen.

Stap 2: Verhit een scheut olie in een koekenpan. Laat op laag vuur de uien in circa 15 minuten zacht worden en lichtbruin karamelliseren.

Stap 3: Ris de tijmblaadjes van de takjes en voeg bij de ui.

Stap 4: Verwarm de oven voor op 180˚C.

Stap 5: Rol het deeg uit tot een dunne cirkel op een met bloem bestoven werkblad.

Stap 6: Leg het deeg op de bakplaat, verdeel de uien erover. Let op: laat minstens 3 cm van de randen vrij.

Stap 7: Halveer de appel, verwijder de klokhuizen en snijd in smalle partjes. Snijd de brie in korte plakjes. Verdeel de brie en appel dakpansgewijs over de uien.

Stap 8: Breek en steek de noten ertussen. Vouw het deeg terug, een stukje over de vulling heen.

Stap 9: Bak de galette 25-30 minuten in de oven.

TIP: Je kunt ook eenpersoons porties maken.

Quichedeeg

  • Bereiding circa 5 minuten + 30 minuten rusten

Ingrediënten:

  • 125 gr. koude roomboter
  • 250 gr. bloem
  • 5 gr. zout
  • 1 eidooier
  • 50 ml water

Extra nodig:

Bereiding:

Stap 1: Snijd de boter in blokjes. Doe de boter met de bloem en zout in de keukenmachine. Maal tot een kruimelig deeg.

Stap 2: Voeg de eidooier en het water toe en draai tot een samenhangend deeg.

Stap 3: Verpak het deeg en laat een half uurtje rusten op een koele plek.

Groene salade

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 15 minuten

Ingrediënten:

  • 1 kropsla, Romaine of frisée
  • 1 bosje dille
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 100 ml olijfolie extra vergine
  • Zout en peper
  • 2 eetlepels kappertjes

Extra nodig:

Bereiden:

Stap 1: Was, droog, pluk en scheur de sla.

Stap 2: Snijd de dille fijn.

Stap 3: Meng in een kom de mosterd en azijn door elkaar. Schenk al kloppend de olie erbij.

Stap 4: Breng op smaak met zout en peper.

Stap 5: Voeg de sla, kappertjes en dille bij de dressing, meng en doe over op een schaal.

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5370288/recept-galette-met-appel-ui-en-brie-en-een-groene-salade