Harelbeke en Gullegem doen onderin goede zaak dankzij stunt, Torhout nog niet gered: “De kampioen is gekend en de laatste ook, maar alle andere plaatsen liggen nog open” (Brugge)

[ad_1]

Voetbal 2de afdeling VV A

Harelbeke won met 1-4 in Aalst.© Gregory Van Gansen

Westhoek was zaterdag al de grote verliezer in tweede afdeling VV A en door de zondagse zeges van Wetteren, Gullegem en Harelbeke werd het helemaal een zwart weekend. Torhout verloor ook, net als Oostkamp en Jong Cercle. Jong Essevee won voor de tweede keer op rij onder de nieuwe coach Sandrijn De Schepper.

Door de nederlaag van KVK Westhoek tegen Dikkelvenne konden FC Gullegem en KRC Harelbeke daags nadien een goede zaak doen. Zo gezegd, zo gedaan. Gullegem won dankzij doelpunten van Braekeveld en Vancraeyveldt met 0-2 op Petegem, terwijl Harelbeke met 1-4 stuntte in Aalst.

“De uitslag doet misschien anders vermoeden, maar we zagen wel 35 minuten alle kleuren van de regenboog”, aldus Harelbeke-trainer Bruno Derveaux. “We verdienden echter al twee weken meer op basis van ons spel en hebben deze punten niet gestolen. Gelukkig wonnen we, want de rest deed dat ook. We zijn dus nog nergens. De kampioen is gekend en de laatste ook, maar alle andere plaatsen liggen nog open.”

Geen 9 op 9 voor KM Torhout na de 2-1-nederlaag in Merelbeke. De ploeg van Geert Versavel voelt de hete adem van de degradatieconcurrenten weer in de nek.

Jong Essevee klopt Oostkamp

We nemen de lift naar boven, waar SV Oostkamp na de zege bij leider Lokeren-Temse nu twee keer op rij verloor. Zaterdag was Jong Essevee een maatje te groot: 0-2. De nieuwe Waregemse trainer Sandrijn De Schepper pakte dus 6 op 6. Zijn Oostkampse collega Kurt Delaere wil het niet over een dipje van zijn ploeg hebben. “Na onze stunt in Lokeren was er zeker geen sprake van decompressie, integendeel. We verloren enkel van twee ploegen die ons gewoon iets minder liggen.”

Jong Cercle verloor zaterdagavond met het kleinste verschil op RC Gent. “Op basis van het spel onterecht”, vond coach Bart Plasschaert. “We lieten gewoon te veel kansen liggen.” (kv)

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230326_96398176