Gouda ingebouwd door ‘huizen op wielen’: ‘Overlast van zwerfafval’

[ad_1]

Door zijn ‘oudhollandse’ voorkomen en uiteraard vanwege de kaasmarkten, heeft Gouda een aantrekkingskracht tot over de landsgrenzen. Maar dat is nu iets te veel van het goede. De stad wordt overspoeld met campers en dat levert onprettige situaties op voor de inwoners van de stad zegt Rüstem Çetin, fractievoorzitter Gemeentebelangen Gouda.

Gouda heeft verschillende plekken in woonwijken waar campers een aantal dagen mogen staan. Maar er komen nu zoveel mensen met ‘huizen op wielen’ naar de stad, dat ook gewone parkeerplaatsen worden ingenomen. “Vooral het zwerfafval dat men achterlaat is een probleem voor omwonenden”, reageert Çetin.

De gemeente heeft inmiddels verschillendek klachten binnengekregen over de campers, maar een plan om er iets aan te doen ligt er nog niet. Gemeentebelangen Gouda heeft schriftelijke vragen ingediend.

Boete 100 euro

Wie zich niet aan de regels voor overnachting of de maximale parkeertijd houdt, riskeert een boete van honderd euro. Het afgelopen jaar zijn hiervoor 17 bekeuringen uitgeschreven. De meldingen over overtredingen komen uit verschillende delen van de stad.

Lees ook: 

Premier Rutte na opduiken documenten in toeslagenschandaal: zal nog vaker gebeuren

 

Door: Floortje van Gameren[ad_2]

https://wnl.tv/2023/05/23/gouda-ingebouwd-door-huizen-op-wielen-vooral-overlast-van-zwerfafval/