Gestrande passagiers Ameland vandaag weer naar het vasteland

[ad_1]

Het deel van de passagiers dat maandag niet van de veerboot van Ameland naar het vasteland kon komen, door problemen met de autobrug in de haven van Holwerd, is teruggebracht naar het waddeneiland en ondergebracht in een noodopvanglocatie. Directeur van Veerdienst Wagenborg Ger van Langen zegt tegen Goedemorgen Nederland: “Het gaat met name om de auto’s. De lopende passagiers konden de boot wel af.”

De problemen met de autobrug zorgden er maandag voor dat auto’s in Holwerd niet van de veerboot af konden. Daardoor zaten passagiers met een auto urenlang vast op het schip. Het ging volgens Omrop Fryslân om 65 voertuigen.

Alternatief gevonden

Ook alle passagiers van een tweede boot, die door de problemen met de autobrug al voor aankomst bij het vasteland omkeerde, moesten een extra nacht op Ameland moeten doorbrengen. Van Langen geeft aan dat vandaag iedereen gelukkig weer naar huis kan. “Op dit moment is de boot in Holwerd en is er een kraan die de brug bedient en kunnen op die manier de auto’s van boord.”

Het was echter nog wel een flinke puzzel volgens Van Langen. “We hebben de auto’s die teruggekomen zijn weten om te boeken op de overige afvaarten van vandaag.” Toch moeten de passagiers van de veerdienst vandaag wel rekening houden met enige vertraging. “Het laden en lossen gaat niet zoals normaal. De kraan wat hulp zal moeten bieden.”

Lees ook:

Mensen negeren vaker slagbomen bij Zeeuwse bruggen met alle gevolgen van dien

Door: Matthijs Meulblok[ad_2]

https://wnl.tv/2023/05/30/gestrande-passagiers-ameland-vandaag-weer-naar-het-vasteland/