Gemeente zoekt lokale handelaars voor visie op detailhandel (Kasterlee)

[ad_1]

De gemeente Kasterlee nodigt lokale handelaars uit om een visie over de detailhandel uit te werken.© RR

Kasterlee

De gemeente Kasterlee nodigt lokale handelaars uit om samen een visie over detailhandel uit te werken. Een eerste klankbordgroep hierover vindt plaats op donderdag 20 april.

Het lokaal bestuur van Kasterlee nodigt detailhandelaars uit de gemeente zoals slagers, bakkers en kledingverkopers uit om mee een visie uit te werken over de detailhandel.

“Vorig jaar investeerde het bestuur in een horecabeleidsplan en nu werken de besturen van Lille en Kasterlee samen aan een visie rond detailhandel”, luidt het bij de gemeente Kasterlee. “Met dit plan kunnen de gemeenten later sneller en gemakkelijker inspelen op ruimtelijke detailhandelsvraagstukken, veranderingen en trends in het winkellandschap. Dit visieplan wordt een onderdeel van het nieuwe beleidsplan Ruimte.”

Kasterlee zoekt voor elke deelgemeente drie personen die willen meewerken aan het plan. In een klankbordgroep kunnen ze reflecteren over de kansen, behoeften en de troeven en werkpunten van de detailhandel in Kasterlee. Deze klankbordgroep komt drie tot vier keer samen.

De eerste klankbordgroep staat gepland op donderdag 20 april om 20u. Kandidaten kunnen zich tot vrijdag 7 april melden bij de dienst Lokale Economie van Kasterlee. (bvdl)  

lokale.economie@kasterlee.be

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230331_97645904