Gemeente start met buurtbabbels… op de kermis in Lo: “Op zoek naar suggesties én dromen van inwoners” (Lievegem)

[ad_1]

© gemeente Lievegem

Lievegem

De gemeente Lievegem trekt voortaan elk jaar naar drie buurten. Te beginnen nu zaterdag in Lo. Op die manier wil Lievegem op een toegankelijke manier weten wat er écht leeft in de buurt.

Chris Thienpondt

“De buurtbabbel is een erg toegankelijke vorm van participatie”, zegt burgemeester Kim Martens (CD&V). “We willen zoveel mogelijk inwoners de kans geven om erbij te zijn door gebruik te maken van bestaande evenementen.” Zoals van de wijkkermis in Lo, waar de buurtbabbels uit de startblokken schieten. “Iedereen die wil, kan een praatje maken met medewerkers en raadsleden van het lokaal bestuur. De buurtbabbel is een toegankelijke manier om een bezorgdheid, suggestie of droom mee te geven aan het lokaal bestuur.” Lievegem gaat met de verzamelde info aan de slag en de voorstellen meenemen in haar beleid.

Elk jaar 3 andere buurten

De buurtbabbel start nu zaterdag om 14 uur. Later dit jaar vinden er nog buurtbabbels plaats in Beke en Ronsele. De komende jaren staan de Bloemekenswijk, Lovendegem, Oostwinkel, Vinderhoute, Waarschoot en Zomergem op de agenda.

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230526_91644372