[ad_1]
Het recept bestaat uit drie onderdelen: Galettes met ham, kaas en spiegelei, de witlofsalade en de frambozentaartjes. We beginnen met de galettes en verderop in het artikel vind je de benodigde ingrediënten en bereidingswijze voor de salade en de taartjes.
Galettes met ham, kaas en spiegelei – Hartige crêpes
- Hoofd-/ lunchgerecht voor 4 personen
- Bereidingstijd: circa 30 minuten + minimaal 2 uur rusttijd beslag
Ingrediënten:
Galettes (crêpes):
- 250 gr. boekweitmeel
- zout
- 500 ml water
- 2 eieren
- 20 gr. roomboter
Vulling:
- 500 ml water
- 2 eieren
- 20 gr. roomboter
Extra benodigdheden:
- 2 koekenpannen
- grove rasp
- bakplaat met bakpapier
Bereidingswijze:
Stap 1: Klop in een kom een dun beslag van het boekweitmeel, het zout, water en eieren. Laat minstens 2 uur staan of maak het een dag van tevoren.
Stap 2: Verwarm de oven voor op 220°C (onder- en bovenwarmte).
Stap 3: Laat de 20 gram boter smelten en roer door het beslag.
Stap 4: Verhit 2 koekenpannen. Bestrijk met olie en bak in één pan een dunne crêpe en in de andere een spiegelei, bak kort, zodat de dooier niet stolt. (De crêpe met ei gaat straks nog in de oven).
Stap 5: Rasp intussen de kaas.
Stap 6: Strooi wat kaas in het midden van de crêpe, leg hierop de ham en daarop het ei. Vouw de crêpe om het ei heen, zodat je een vierkant krijgt, waar het ei uitsteekt.
Stap 7: Bereid zo 4 galettes. Leg ze op de bakplaat met bakpapier en zet circa 5 minuten in de oven.
Tip: Je bakt meer galettes (crêpes) dan je voor dit recept nodig hebt. Deze kun je invriezen of de volgende dag als lunch of ontbijt met jam, stroop, kaas of ham-kaas-ei eten.
Bereidingswijze:
Stap 1: Rooster de pitten lichtbruin in een koekenpan.
Stap 2: Klop een dressing van de mosterd, azijn en voeg al kloppend de olie erbij. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3: Pel en snipper de sjalot ragfijn en meng door de dressing.
Stap 4: Snijd de harde kern uit de lof en snijd de lof in wat grove schuine stukken.
Stap 5: Snijd de harde kern uit de venkel en snijd de venkel in fijne repen
Stap 6: Maak de radijzen schoon, laat eventueel stukjes steel eraan zitten. Snijd in partjes.
Stap 7: Was de appel en snijd in dunne halve partjes.
Stap 8: Maak de groenten en appel aan met de dressing.
Stap 9: Meng voorzichtig de rucola door de salade, doe over op de borden of een schaal. Bestrooi met de zonnebloempitten en serveer.
Bereidingswijze:
Stap 1: Hak de chocolade in stukjes en laat au bain-marie (in kom boven op een pan met laagje kokend water) smelten.
Stap 2: Klop de slagroom met de poedersuiker lobbig.
Stap 3: Bestrijk de binnenkant van de suikerschelpen met witte chocolade.
Stap 4: Spatel de overige gesmolten witte chocolade met de geklopte room. Doe eventueel over in een spuitzak.
Stap 5: Spuit of schep vlak voor serveren de chocoladeroom in de bladerdeegschelpen.
Stap 6: Bedek de witte chocoroom met een paar frambozen, bestuif met een beetje poedersuiker, decoreer met munt of citroenmelisse en serveer direct.