G7-leiders spreken steun uit voor Oekraïne

[ad_1]

De leiders die in de Japanse stad Hiroshima zijn samengekomen voor de G7-top hebben nog eens hun steun uitgesproken voor Oekraïne in de strijd tegen Rusland. Ze spreken van “illegale, niet te rechtvaardigen en niet uitgelokte” oorlogsdaden in Oekraïne, en zeggen extra maatregelen te treffen tegen Rusland.

In een gezamenlijke verklaring zeggen de G7-leiders dat ze meer willen doen om te zorgen “dat Rusland niet langer de energievoorziening als wapen kan gebruiken tegen de wereld”. Ze zeggen in de verklaring dat er pas vrede kan komen als de Russische krijgsmacht zijn materieel en troepen volledig terugtrekt.

Op de top zijn de zeven landen aanwezig die lid zijn van de groep. Naast Japan zijn dat Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Ook de Europese Unie is lid. Daarnaast zijn ook andere internationale organisaties en een aantal andere landen uitgenodigd. Tot 2014 was ook Rusland lid. Dat land werd eruit gezet naar aanleiding van de bezetting van de Krim.

Lees ook: 

Oekraïne haalt 29 van 30 kruisraketten neer bij Russische aanval

Door: Redactie



[ad_2]

https://wnl.tv/2023/05/19/g7-leiders-spreken-steun-uit-voor-oekraine/