Fremantle Highway aangekomen op tijdelijke locatie

[ad_1]

De Fremantle Highway, het vrachtschip met auto’s dat vorige week in brand vloog nabij Ameland, is aangekomen op de tijdelijke locatie op zee. Het schip is door de twee bergers, Multraship en SMIT Salvage, over een afstand van 66 kilometer versleept naar de plek. Het verslepen is zonder problemen verlopen, zegt Rijkswaterstaat.

De tijdelijke locatie is nabij een ankerplaats voor andere vrachtschepen en ligt op zo’n 16 kilometer boven Schiermonnikoog en Ameland. “Door de meewerkende stroming tijdens het tweede deel van de sleep kon er sneller gevaren worden dan eerder was berekend. Ook de rookontwikkeling van het vrachtschip bleef tijdens de hele sleeproute minimaal”, zegt Rijkswaterstaat.

Het schip, waar nog steeds brand woedt, kwam rond 11.30 uur aan op de tijdelijke plek. Eerst wordt het schip verankerd, legt Rijkswaterstaat uit. De sleepverbinding blijft in stand, dus het schip blijft aan de twee bergingsboten vast. “Zodra het mogelijk is gaat een team van de bergerscombinatie aan boord om een inspectie uit te voeren. De Fremantle Highway blijft aan de sleepboten vast. Ook blijft het oliebestrijdingsvaartuig Arca in de buurt”, schrijft Rijkswaterstaat op het liveblog over het verslepen van het schip.

De eindbestemming van het schip hangt volgens Rijkswaterstaat onder meer af van “de situatie aan boord van het vrachtschip, de te verwachten weersomstandigheden en een beschikbare haven met de juiste faciliteiten”.

Lees meer:

Aantal asielzoekers stijgt tot ruim 25.000, gelijk aan vorig jaar

Door: Manon Immerzeel[ad_2]

https://wnl.tv/2023/07/31/fremantle-highway-aangekomen-op-tijdelijke-locatie/