Frans Timmersmans kandidaat-lijsttrekker GroenLinks/PvdA

[ad_1]

Frans Timmermans stelt zich kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de fusiepartij GroenLinks/PvdA bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen in november. Dat schrijft de Volkskrant. Daarmee neemt de PvdA’er afscheid van zijn huidige functie als Eurocommissaris. In Brussel maakte hij zich de laatste maanden hard voor de omstreden natuurherstelwet. 

Timmermans maakt volgens de krant later vandaag zijn kandidaatschap officieel bekend. Hij lijkt de steun te kunnen genieten van onder andere Marjolein Moorman, PvdA-wethouder in Amsterdam. PvdA-prominent Hans Spekman zei deze week bij Sven op 1 nog dat Moorman zijn voorkeur had voor het lijsttrekkerschap van GroenLinks/PvdA. “Ik denk dat zij het uitstekend kan”, zei Spekman. Volgens betrokkenen laat Moorman het lijsttrekkerschap aan zich voorbij gaan, aldus de Volkskrant.

Vanaf woensdag tot en met 4 augustus kunnen leden van beide partijen solliciteren voor het lijsttrekkerschap. De lijsttrekkerscommissie voert in augustus gesprekken en komt vervolgens met een voordracht. Nadat die wordt vastgesteld door de partijbesturen, wordt de voordracht via een onlinestemming aan de leden voorgelegd. Op 22 augustus wordt de uitslag van de stemming bekendgemaakt.

Frans Timmermans

Als Timmermans het nieuws officieel bekend maakt keert hij terug naar de nationale politiek. De geboren Limburger maakte in 1998 zijn debuut in de Tweede Kamer. Hij was tussen 2007 en 2010 staatssecretaris van Europese Zaken en bekleedde de functie van minister van Buitenlandse Zaken tussen 2012 en 2014.

Lees ook:

Klaver geen lijsttrekker GroenLinks/PvdA: ‘Niet verstandig’

 

 

 

 

Door: Vick ten Wolde[ad_2]

https://wnl.tv/2023/07/20/frans-timmersmans-kandidaat-lijsttrekker-groenlinks-pvda/