Floristen Sören en Aymeric halen kunstenaars naar hun atelier: “Fantastisch om tussen onze bloemstukken andere kunststromingen te ontdekken” (Bornem)

[ad_1]

Sören en Aymeric zijn helemaal klaar voor de kunstexpositie tussen hun bloemstukken.© Joris Herregods

Bornem

Vanaf woensdag 26 juli vindt de ‘Art Exhibition’ plaats bij atelier Sören Van Laer in de Boomstraat in Bornem. Naast de unieke bloemstukken van de hand van floristen Sören en Aymeric zijn er ook werken van andere kunstenaars te bewonderen. Van juwelen tot keramiek en van glas in lood tot schilderkunst.

Sören Van Laer en Aymeric Chaouche zijn geen onbekenden in de floristenwereld. Ze sleepten allebei al verschillende nationale en internationale prijzen in de wacht met hun bloemstukken. Van woensdag 26 juli tot en met zaterdag 5 augustus organiseren ze in hun atelier en bloemenzaak in de Boomstraat in Bornem opnieuw de Art Exhibition. “We maken er een traditie van om andere kunstenaars in ons bloemenatelier uit te nodigen. Het is fantastisch om de verbinding tussen de verschillende artistieke stromingen te zien. Kunst tussen bloemen en planten. Het is zo mooi”, zegt Sören Van Laer. “De zomer is bovendien een ideale periode om onze bloemen aan te vullen met andere kunst. En daarnaast toveren we ons terras om tot een zomerse pop-upbar. Een inspirerende plek om op een gezellige en creatieve manier te genieten van een zomers drankje.

Alles wordt in gereedheid gebracht voor Art Exhibition.© Joris Herregods

De floristen konden kunstenaars uit verschillende stromingen strikken om hun werken tentoon te stellen. Zo is er het B&L Atelier. “Zij maken unieke sieraden van gedroogde bloemen en vangen hun schoonheid in delicate designs. Elk juweel is een origineel kunstwerk met bloemblaadjes en bladeren die harmonieus in mekaar overgaan.”

Wat denk je van een sieraad met een gedroogde bloem? Ook die kunstwerkjes zijn te bewonderen.© Joris Herregods

Keramiek

Ook kunstschilders Eiram en Molly ‘Maureen Phiri’ Winckelmans stellen hun werken tentoon bij Sören en Aymeric. Kristof De Cock beoefent kunst dan weer met keramiek. “Mijn werken vormen een spel van vormen, materialen en texturen, waarbij ik voornamelijk gebruik maak van porselein en metaal. Ik streef naar spanning en elegantie in beweging en mijn kunstwerken weerspiegelen deze zoektocht”, zegt de keramist.

Ook verschillende beeldwerken zijn te zien.© Joris Herregods

Tussen de bloemen hangen ook schilderijen van kunstenaars.© Joris Herregods

Ook Kras.Glas is present op de Art Exhibition. Pieter Van Hooydonck maakt modern glas in lood. “Het begon voor hem met het maken van kleine zonnevangers als interieurobject. Vandaag de dag staan er tal van grote projecten op stapel: koepels, bovenlichten, binnendeuren en ga zo maar verder”, klinkt het nog bij het Atelier Sören Van Laer.

Het atelier Sören Van Laer is op zich al plaats om eens te bezoeken.© Joris Herregods

Kunstwerken van glas in lood.© Joris Herregods

Workshops

Tijdens de expositie is er ook een kans om een workshop te volgen. “Eigenlijk zijn het de andere kunstenaars die ons geïnspireerd hebben om zo’n workshops te organiseren. Wie zo’n workshop wil volgen kan dat op 28 juli en 3 augustus.”

Alle informatie over Art Exhibition en de workshops is te vinden op: www.sorenvanlaer.be

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230725_94963395