Feyenoordsupporters weten het zeker: ‘Wij worden kampioen’

[ad_1]

Feyenoord heeft aartsrivaal Ajax zondag voor het eerst sinds 2005 verslagen in Amsterdam in een rechtstreeks duel om de koppositie (2-3). De ploeg van trainer Arne Slot zet daarmee een reuzenstap richting het landskampioenschap: het gat met de achtervolger Ajax bedraagt nu zes punten. Bij Feyenoordsupporters is er geen twijfel meer: de schaal komt naar Rotterdam.

De spelersbus van Feyenoord keerde aan het begin van de avond terug op trainingscomplex 1908. Daar hadden duizenden supporters zich verzameld. Zij staken vuurwerk en fakkels af toen de bus arriveerde. Eerder op de dag waren enkele supporters al in de fontein gesprongen bij het Hofplein, nabij de Coolsingel, om de zege op Ajax te vieren.

In de Johan Cruijff Arena waren geen Feyenoordsupporters welkom. Veel fans keken de wedstrijd daarom samen in een café. “Geniaal, ik heb me nog nooit zo goed gevoeld”, zegt een supporter voor de camera van Goedemorgen Nederland. “Het is zo lang geleden dat we hebben gewonnen in Amsterdam. Dit is echt niet normaal”, zegt een ander.

Eén Feyenoorder weet het zeker: “We gaan kampioen worden.” Hij krijgt bijval: “Het gaat dit jaar gebeuren. Ik heb er alle vertrouwen in.”

“Of we kampioen worden? Is dat een vraag? Het komt helemaal goed”, verzekert een supporter.

‘Groot geloof’ in Amsterdam

Oud-PvdA-leider Lodewijk Asscher is Ajaxsupporter en zat zondag in het stadion. “Dit is dé wedstrijd van het jaar. Ik ging met mijn zoontje naar de Arena. Voor de wedstrijd voelde je de spanning al. Of je komt op achterstand of je zou koploper worden. Er was een enorm geloof dat het zou lukken, dat is ook heel Amsterdams.”

Het was een hele spannende wedstrijd, zegt Asscher. “Feyenoord kwam heel snel op voorsprong, maar bij rust stonden wij voor. Toen was het geloof onder supporters heel groot. Maar in de tweede helft was Feyenoord beter, ze hadden het heel goed voor elkaar. Dat hoort bij sport. Ik hoop dat het nu weer achttien jaar duurt, maar ze hebben het knap gedaan. Ajax moet gewoon beter.”

Acht wedstrijden voor het einde van de competitie heeft Feyenoord de beste papieren om kampioen te worden. De laatste titel van de Rotterdammers dateert van 2017. Ajax is de nummer twee met twee punten voorsprong op nummer drie PSV.

Lees ook: 

Klassiekerkoorts: enorme belangen tijdens Ajax-Feyenoord

Door: Peter Visser[ad_2]

https://wnl.tv/2023/03/20/feyenoordsupporters-weten-het-zeker-na-zege-in-amsterdam-wij-worden-kampioen/