FC Twente maant fans tot voorzichtigheid in Zweden

[ad_1]

FC Twente staat de 1500 fans die een kaartje hebben voor de uitwedstrijd tegen Hammarby in de voorronde van de Conference League toe naar Zweden af te reizen. Dat heeft de club de supporters in een brief laten weten.

Het eerste duel tussen beide teams werd donderdag ontsierd door rellen op de tribunes waar fans van beide clubs elkaar opzochten. Gevreesd wordt dat de Hammarby-fans nu uit zijn op wraak. FC Twente vraagt fans zich niet opzichtig te gedragen.

‘Draag geen zichtbare FC Twente kleding’

“Op basis van de informatie die we op dit moment hebben van alle betrokken partijen is naar voren gekomen dat je af kunt reizen naar Stockholm”, schrijft algemeen directeur Paul van der Kraan. “Wel doen we allemaal met klem een beroep op je: draag géén zichtbare rode kleding of accessoires, draag géén zichtbare FC Twente (supporters) kleding of accessoires, draag géén zichtbare (Ultras) Vak-P kleding of accessoires en begeef je niet in grote groepen en verplaats je niet in grote groepen tegelijk door de stad.”

Vechtpartijen

FC Twente won het eerste duel met 1-0, maar de vreugde over de overwinning werd overschaduwd door de vechtpartijen na afloop tussen fans van beide clubs op de tribunes. Ook rond het stadion bleef het lang onrustig en moest de politie ingrijpen.

Van der Kraan wijst de fans in de brief erop dat “het bezoeken van een (Europese) uitwedstrijd van FC Twente altijd gebeurt op eigen verantwoordelijkheid. De club heeft uitvoerig overlegd met alle betrokken instanties om een zo goed mogelijke inschatting te maken”, aldus Van der Kraan.

Lees ook:

Voetbalwedstrijden staken het nieuwe normaal? ‘De KNVB schiet zijn doel voorbij’

Door: Redactie[ad_2]

https://wnl.tv/2023/07/30/fc-twente-maant-fans-tot-voorzichtigheid-in-zweden/