Fans leggen bloemen en kaarsen aan huis van Tina Turner in Zwitserland

[ad_1]

© AFP

In het Zwitserse Küsnacht, bij Zürich, hebben tientallen fans bij het huis van Tina Turner bloemen neergelegd en kaarsen aangestoken. De zangeres overleed woensdag op 83-jarige leeftijd.

Bron: BELGA

Tussen de tientallen boeketten aan de grote smeedijzeren poort van ‘Château Algonquin’ in Küsnacht, het luxueuze landgoed van de zangeres aan het meer van Zürich, lag onder meer ook een briefje met “You’re simply the best”. De aanwezige fans verklaarden “in shock te zijn” sinds ze het nieuws van haar dood vernamen. “Ik ben hier omdat ze de koningin is, de koningin van alle vrouwen. Ik hou van Tina”, aldus Miran Znider, een Sloveense fan die in de buurt van Küsnacht woont. 

“Tina Turner inspireerde mensen over de hele wereld met haar unieke stem en raakte velen in Küsnacht met haar warmte en bescheidenheid. Ze was een trotse inwoner van Küsnacht”, aldus het gemeentebestuur. De zangeres had zich na haar carrière in 2019 teruggetrokken in Zwitserland, sinds 2013 had ze al de Zwitserse nationaliteit. De Zwitserse president Alain Berset onderstreepte “dat de wereld een icoon verloren heeft”. 

Turner, onder meer bekend van haar nummers The Best, Proud Mary, What’s love got to do with it en Nutbush City Limits, overleed woensdag na een lang ziekbed. Verschillende internationale sterren hebben intussen ook hulde betuigd aan de “Queen of rock ‘n roll”.

© AFP

© AFP

© EPA-EFE

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230525_96620965