Explosie bij Surinaams geldwisselkantoor in Rotterdam

[ad_1]

Bij een Surinaams geldwisselkantoor aan de West-Kruiskade in Rotterdam is zondag om 05.00 uur een explosie geweest. Eerder in de week gingen bij drie vestigingen van dit bedrijf Suri-Change in Amsterdam eveneens explosieven af.

Bij de explosie in het centrum van Rotterdam raakte niemand gewond. De schade aan het gebouw valt “erg mee”, zegt een woordvoerster van de politie. “De deur is zwartgeblakerd en wat ontwricht.”

De politie is op zoek naar een verdachte die na de ontploffing is weggerend richting de Batavierenstraat. Volgens een getuige was de verdachte donker gekleed, met een capuchon op. In het gebied hangen veel camera’s. De beelden daarvan worden gecontroleerd en de politie hoopt op basis daarvan een beter signalement te kunnen vaststellen.

Explosies Amsterdam

In de nacht van dinsdag op woensdag gingen bij drie vestigingen van Suri-Change in Amsterdam tegelijkertijd explosieven af. Bij een van die panden was in de nacht van donderdag op vrijdag opnieuw een explosie. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam sloot vrijdag de kantoren.

Suri-Change kwam onlangs in het nieuws, toen op 27 maart in Rotterdam, Barendrecht en Rhoon vijf personen werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het op grote schaal ondergronds bankieren en het witwassen van crimineel geld, vermoedelijk afkomstig uit de cocaïnehandel. Het onderzoek richt zich op criminele geldstromen die via dit bedrijf zouden lopen.

Lees ook: 

Veruit meeste meldingen van straatintimidatie in Utrecht en Rotterdam[ad_2]

https://wnl.tv/2023/05/28/explosie-bij-surinaams-geldwisselkantoor-in-rotterdam/