Ex-koppel schuldig aan verkoop van drugs: celstraffen tot twee jaar (Lier)

[ad_1]

© Shutterstock

Lier

Een gewezen koppel uit Lier is veroordeeld tot respectievelijk acht maanden en twee jaar voorwaardelijke celstraf voor de verkoop van drugs.

De politie startte een onderzoek op nadat er informatie was binnengelopen over een mogelijke drugshandel. Vrij snel vonden de speurders voldoende elementen om tot huiszoekingen over te gaan. “Zo was er een afnemer aangetroffen die toegaf al zes keer wiet te hebben aangekocht bij C.C. en dat de man hem ook had proberen te overtuigen om cocaïne aan te kopen”, zei de openbare aanklager.

Bij de huiszoekingen, zowel bij C.C. als bij zijn toenmalige partner S.D., werden drugs aangetroffen. Er was sprake van heroïne, xtc-pillen, lsd-trips, lachgas, wiet, hasj, speed en vloeibare xtc.

C.C. was niet aan zijn proefstuk toe. Hij had in het verleden al eens dertig maanden cel met probatievoorwaarden opgelopen. “Meneer is dus gewoon drugs blijven doorverkopen. Dat hij onder voorwaarden stond trok hij zich gewoon niet aan.”

Zijn advocate vroeg om opnieuw een voorwaardelijke straf op te leggen, zodat de man zich kan laten opnemen in een instelling om zijn eigen drugsverslaving aan te pakken.

Bedrogen

S.D. van haar kant hield vol dat ze niets met de drugshandel te maken had. “Ze heeft nooit actief deelgenomen aan de verkoop. Haar ex-vriend heeft hij haar schromelijk bedrogen, verkocht de drugs en verstopte een deel van de drugs bij haar in huis”, reageerde advocate Veronique Gysbrechts.

De rechtbank achtte de twee allebei schuldig. S.D. liep acht maanden cel en een boete van 8.000 euro op, C.C. kreeg twee jaar cel en een boete van 8.000 euro. De straffen zijn evenwel met probatie-uitstel. tdk

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230523_93008016