Ex-aanvoerder volgt overleden Patrick De Doncker op als Ninove-voorzitter: “Werken met minder budget zal meer kansen geven aan eigen jeugd” (Ninove)

[ad_1]

Voetbal  1ste nationale  KVK Ninove

Alan Haydock blijft ook volgend seizoen op post als Ninoofse T1. “Ik laat de club niet in de steek, al wordt het anders werken met een beperkt budget.”© Gregory Van Gansen

Ninove trekt zondag op bezoek bij subtopper Knokke. Voor het eerst zal dat gebeuren met Gunther Van der Perren als voorzitter. De voormalige aanvoerder kreeg groen licht van zijn vrouw Kathleen en ook van het voltallige bestuur en zal naast voorzitter ook de rol van sportief manager op zich nemen.

Wim Redant

Dirk De Doncker, de broer en toeverlaat van de overleden voorzitter Patrick De Doncker, treedt uiteindelijk niet toe tot het bestuur, maar blijft wel betrokken bij de clubwerking. “Om de doelstelling van de club te realiseren, koos het bestuur voor Gunther Van der Perren”, sprak Yves Decuypere in een persbericht. “Gunther zal het project van de club verderzetten en alle entiteiten verenigen om zo de sportieve en extrasportieve ambitie te realiseren. De professionalisering van de club wordt verdergezet. Het bestuur is ervan overtuigd dat de historiek en ervaring waarop Gunther kan terugvallen hem in de huidige situatie de meeste geschikte persoon maakt voor deze opdracht.”

Van der Perren neemt het volledige takenpakket van Patrick De Doncker over en staat voor een zware uitdaging. “De opdracht als voorzitter zal zeker niet evident zijn, gezien we volgend seizoen over minder budget gaan beschikken en we met een kleinere A-kern het seizoen zullen starten. Tegelijk gaat dit ongetwijfeld ook kansen bieden aan de jeugd, gezien de kleinere kern zal aangevuld worden met jong talent. Ik ben iemand die recht voor de raap is en rechtuit zal spreken met alle stakeholders binnen de club. Soms word ik wat gezien als een olifant in een porseleinkast, maar ik heb enkel goede intenties met de club, het A- én B-team, met de jeugdwerking en met onze vrouwenploeg. Ik ben ervan overtuigd dat er ons nog mooie jaren te wachten staan.”

De komende weken zal het bestuur verder werken aan de organisatie en structuur voor de toekomst. Van der Perren wil in zijn rol als sportief manager de leiding nemen om de kern voor volgend seizoen samen te stellen. Coach Alan Haydock blijft alvast aan boord. “Ik laat de club niet in de steek, al wordt het anders werken met een beperkt budget”, klinkt bij de T1.

Vacature bij de B-ploeg

“Het ligt in de bedoeling om Ninove uit te bouwen tot een stabiele club in tweede afdeling”, gaat Van der Perren verder. “Daarmee volgen we de krijtlijnen die Patrick De Doncker had uitgetekend. Met spelers uit de buurt mikken we op een gemiddelde van 400 toeschouwers. Patrick hoopte dit jaar op toppers in eerste nationale tegen Dender, Aalst en Lokeren-Temse, maar uiteindelijk kwamen we in een reeks terecht met Rupel Boom als dichtste verplaatsing. Ook met de spelers die hier onder contract liggen, gaan we praten. Iedereen zal water bij de wijn moeten doen”, stelt Van der Perren die, wel de vacature van trainer van Ninove B openstelt, omdat hij die functie niet meer kan combineren met zijn taak als voorzitter-manager.

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230310_96872326