Essenaren bespaarden meer dan 8.000 kg CO 2 met actie Gerinkel naar de Winkel (Essen)

[ad_1]

Schepen Helmut Jaspers (rechts) met enkele winnaars van Gerinkel naar de Winkel.© rr

Essen

Essenaren konden de voorbije maanden stempels sparen door te voet of met de fiets te gaan winkelen. Met een volle spaarkaart maakten ze kans om de hoofdprijs te winnen van de actie ‘Gerinkel naar de Winkel’ van gemeente Essen en Unizo Essen.

De Essenaren leverden 2.635 volle spaarkaarten in. De stempels konden ze verzamelen bij meer dan 60 handelaars. Samen bespaarden de Essenaren zo meer dan 8.000 kg CO 2. Ze legden in totaal 18.445 ritjes af, goed voor 40.579 kilometer. 

Schepen voor leefmilieu Helmut Jaspers: “Het is mooi om te zien hoeveel Essenaren bewust bezig zijn met duurzaamheid ook als ze gaan winkelen in de buurt. Bovendien zorgen ze niet alleen voor minder CO 2 -uitstoot, ze dragen ook bij aan hun eigen gezondheid door te bewegen en ze besparen tijd en geld. Want met de fiets of te voet winkelen betekent ook ontsnappen aan de files, dure brandstof en de zoektocht naar een goed parkeerplek.”

Prijsuitreiking bij Tatteljee

De winnaars van de hoofdprijs werden bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking bij Tatteljee in Essen. Dit jaar hebben drie Essenaren de grootste prijzen gewonnen: cadeaubonnen van 250, 150 en 100 euro die ze kunnen spenderen bij de deelnemende handelszaken. Daarbovenop kregen de drie hoofdwinnaars en twee andere gelukkigen een gerecycleerde draagtas van de gemeente, gemaakt uit oude banners die in het Essense straatbeeld hingen. 44 andere winnaars krijgen ook een cadeaubon van de deelnemende handelaars.

(evdw)

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230719_92288916