Ellen en Jurgen ruilen hun populaire frituur voor een avontuur onder de Spaanse zon: “Ons kindje afgeven doet pijn” (Gent)

[ad_1]

Ellen en Jurgen verhuizen naar Spanje om er een nieuwe droom na te jagen.© lmd

WONDELGEM

De populaire frituur ‘t Friethuisje heeft nieuwe zaakvoerders. Voormalige uitbaters Ellen Schatteman (45) en Jurgen De Rijcke (44) verkassen naar Spanje om daar een ontbijtzaak en immokantoor te runnen.

“Het is dubbel, want je kindje afgeven doet altijd een beetje pijn”, vertelt Ellen Schatteman (45) van frituur ’t Friethuisje. Samen met haar man Jurgen De Rijcke begon ze de frituur in juni 2009.

“We hebben de frituur doen groeien en zorgden voor een uitgebreide kaart zodat klanten ook verse salades, huisgemaakte burgers en warme schotels konden krijgen”, vertelt Jurgen. “Het werd een bekende plek in Wondelgem.”

Buurtbewoners moeten zich echter geen zorgen maken, want hoewel de koffers van Ellen en Jurgen momenteel al gepakt zijn en hun Spaans avontuur om de hoek loert, blijft de frituur niet onbemand. Ze zochten geschikte overnemers die ’t Friethuisje met veel liefde zullen verderzetten. Wie dacht zijn favoriete burger te moeten missen, hoeft dus geen schrik te hebben. (lees verder onder de foto)

De twee nemen afscheid van het frituur. “Ons kindje”, zeggen ze zelf.© lmd

Immokantoor en ontbijtzaak

Maar waarom naar Spanje? “De liefde voor het land is geleidelijk aan gegroeid”, zegt Ellen. Zeven jaar geleden kochten de twee een vakantiehuisje in Alicante en tijdens de coronapandemie lieten ze hun oog vallen op een handelspand in de buurt. Daar zit nu het immokantoor van Jurgen: El Arfero. Genoemd naar hun kinderen Eliano, Arne, Febe en Robbe. “En het klinkt bovendien wat Spaans, dus da’s een meevaller”, zegt Ellen lachend.

Niet veel later ging ook Ellens droom in vervulling en vonden ze in Alicante de ideale plek voor haar ontbijtzaak. In september zal ze Koeke 10 uitbaten.“We gaan ons vooral toeleggen op afhalen en leveren van ontbijt-, brunch- en lunchboxen”, vertelt Ellen.

In een emotionele video nam het koppel afscheid van hun klanten en de mensen uit de streek. “We hebben de voorbije twaalf jaar niet alleen nieuwe mensen leren kennen, maar ook veel vrienden gemaakt. We zijn heel dankbaar en gaan de klanten missen”, sluit ze af.

INFO: Koeke10 en El Arfero

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230715_94264531