Eindelijk een knusse én rustgevende erker voor Esther en José

[ad_1]

De wensen

De woonkamer voldoet bijna helemaal aan alle wensen en het is knusjes ingericht, behalve de erker. Die is nog erg kaal en voelt een beetje als een loze ruimte. Omdat Esther en José niet goed weten hoe ze de erker sfeervol kunnen inrichten, gebruiken ze het voor nu als opslagplek. Erg zonde natuurlijk! Je kunt zo’n erker namelijk op zoveel manieren knus aankleden. Het koppel gaf aan dat zij graag diezelfde rustige, warme sfeer van de woonkamer terug willen zien in de uitbouw. Het liefst mét een leuk zitplekje!

Het ontwerp

Rust is een belangrijk element voor Esther en José. Stylist Roy heeft er daarom voor gekozen om voornamelijk natuurlijke en zachte tinten te gebruiken. Ook het plafond én de aanliggende wanden zullen op dit kleurenpalet aansluiten. Zo vormt de erker een mooi geheel met de rest van de woonkamer en geeft het een warm, omarmend gevoel. Er is ook gekozen om een roomdivider te plaatsen. Tot slot koos het team ervoor om meer kleur toe te voegen door de radiatorombouw in een warme, groene tint te schilderen. 

Haard als room divider

Om te beginnen heeft het klusteam de wanden én het plafond geschilderd in een neutrale, lichte kleur. Daarna is Martine aan de slag gegaan met het maken van de scheidingswand die als roomdivider dient. Op deze wand heeft ze een sfeerhaardje gemaakt en in de muur heeft ze een nisje gemaakt die dient als decoratieve houtopslag.

Omdat de roomdivider vanuit alle hoeken zichtbaar is, was het natuurlijk extra belangrijk dat alle kanten netjes afgewerkt worden. Daar heeft Martine dan ook extra veel aandacht aan besteed. 

Esthetische radiatorombouw

De radiator die in de erker onder de ramen hangt is nou niet bepaald een sfeervolle eyecatcher. Daarom heeft Martine deze netjes weggewerkt met een mooie radiatorombouw die tot aan de buitenranden van de erker doorloopt, zodat het een rustig geheel vormt. De ombouw, die uit vijf ombouwkastjes bestaat, is in een rustige groentint geschilderd en heeft verticale latjes aan de voorkant waar de warmte doorheen kan. De stijlvolle ombouw geeft de erger een veel knusser aanzicht. 

Het enige nadeel van zo’n ombouw is wel dat de radiator minder warmte kan afgeven, ondanks de openingen aan de voorkant. Martine heeft er daarom voor gekozen om een speciale ombouw te maken, die je er in de koude wintermaanden makkelijk af kunt halen. 

Kaarsjes en kandelaars

Om nog wat sfeer aan de ruimte toe te voegen, heeft Roy besloten om lichthouders te maken van klei. Hij maakt zelf de vormen en met wat water verbindt hij de randjes aan elkaar én zorgt hij dat het mooi naadloos aan elkaar vastzit. Om ook echt een natuurlijk effect na te bootsen heeft Roy de lichtjeshouder met een kaasrasp bestempeld zodat het een ruwe structuur krijgt. Roy heeft intussen ook een mooie kandelaar gemaakt. Nadat al het kleiwerk is opgedroogd, heeft hij met aardetinten kleur toegevoegd. Zo springt de structuur er nog meer uit!

De aankleding

Nadat de grotere klussen zijn geklaard is het tijd voor de aankleding. Roy heeft een groot, grijs vloerkleed uitgekozen dat mooi aansluit op de rest van de meubels. In de woonkamer hebben Esther en José veel zwarte accenten voor hun meubels gebruikt. Om een mooie verbinding te maken, heeft Roy deze accenten laten terugkeren in de erker. De haard wordt voorzien van houtblokken én er zijn knusse decoraties toegevoegd zodat het geheel sfeervol is aangekleed.

Opdracht geslaagd

Het stel herkende de saaie, lege erker bijna niet meer. Ze hadden gehoopt op een knusse sfeer én dat het hoekje mooi zou aansluiten op de rest van de woonkamer, en dat is zeker gelukt! De haard, radiatorombouw en mooie variatie aan meubels en decoraties dragen allemaal bij aan de warme, knusse uitstraling waar ze op hadden gehoopt. Het is een mooi geheel geworden én de ruimte brengt echt de rustige sfeer waar ze om vroegen. Het koppel is mega blij met de nieuwe, knusse ruimte én ze zullen er nog tijden plezier van hebben!

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5370153/een-knusse-en-rustgevende-erker-voor-esther-en-jose