Eindelijk een chic dakterras in mediterrane sferen voor Cliff en Caroline

[ad_1]

De wensen

Cliff en Caroline dromen van een dakterras met een mediterrane en chique uitstraling. Ze zouden daarom ook graag meer groen willen zien. Cliff ziet graag mooie grote bomen en Caroline droomt van een Ibiza stijl.

Het ontwerp

Het ontwerp laat zien dat de tuin veel beplanting en materialen krijgt uit de mediterrane streek. Er is gekozen voor een bestrating met nieuwe tegels en er worden lege ruimtes vrij gehouden waar plantenbakken komen te staan die worden gevuld met boompjes en mediterrane plantjes. Om het geheel een luxe touch te geven is er gekozen voor donkere grindranden rondom de plantenbakken.

Er is gekozen voor een loungehoek én een eetgedeelte. Zo kan het gezin genieten van twee heerlijke zithoeken.

Aan de slag!

De sfeerloze vlakte is bekleed met speciale tegeldragers, zodat de tegels recht komen te liggen. Door de handige constructie met rubbertjes van de tegeldragers zullen ze niet van plek verschuiven.

Op het dakterras zijn gedeeltelijk tegels gelegd van 60×60 centimeter. Deze hebben een lichtgrijze met wit gemêleerde kleur, wat zorgt voor een zomerse en luxe uitstraling. 

De overige stukken waar geen tegels zijn gelegd zijn bedoeld voor de plantenbakken. Deze heeft Tom zelf gemaakt van douglas houten balken. De bakken worden gevuld met tempex, zodat het gewicht van de bak licht blijft en dus geschikt is voor op een dakterras.

Japanse Kornoelje

Niet uit het mediterrane gebied, maar wél een bijzondere boom die perfect op het dakterras past: de Japanse Kornoelje (Cornus kousa). Deze boom krijgt een heel mooi frisgroen blad en grote roomwitte bloemen. In het najaar veranderen die bloemen in aardbeiachtige vruchten.

Nieuw-Zeelands Vlas

Om de Ibiza sfeer terug te laten komen, plant Tom ook Nieuw-Zeelands Vlas (Phormium tenax). Deze plant heeft een donkergroen zwaardvormig blad met een dun rood lijntje langs de rand. In de volle grond kan deze 10 graden vorst verdragen. In een bak, zoals op het dakterras, is het verstandig om hem af te dekken als de temperatuur onder nul komt.

Palmlelie

Nog zo’n mooie plant op het nieuwe dakterras is de Yucca filamentosa. Deze is groenblijvend en kan goed tegen de winter. In Nederland wordt deze ook wel de palmlelie genoemd. Na een paar jaar kan deze gaan bloeien met mooie stevige witte bloemen.

Een groen en gezellig dakterras voor Cliff, Caroline en de kinderen

Cliff en Caroline kunnen hun ogen niet geloven. “Wat vet!”, roept Cliff. “Heel mooi, lekker loungen!” De kinderen, Jason en Jailey, zijn ook blij verrast. “Dat je overal die pleintjes hebt, vind ik heel leuk!”, aldus Jailey.

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5373577/chic-dakterras-mediterrane-sferen-voor-cliff-en-caroline