Eerste ge-3D-printe raket gelanceerd, motorstoring zorgt voor problemen | Tech

[ad_1]

Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf Relativity Space heeft donderdagochtend voor het eerst een ge-3D-printe raket gelanceerd. Door een motorstoring kwam de Terran 1-raket niet hoger dan 16 kilometer. Toch noemt het bedrijf de missie een succes, meldt persbureau Reuters.

Op een hoogte van 80 kilometer moest de tweede rakettrap ontsteken. Dat leek te gebeuren, maar uiteindelijk leverde de motor niet genoeg stuwkracht. Daardoor mislukte de poging om de Terran 1-raket in een baan om de aarde te brengen.

Toch is Relativity Space blij met de resultaten van de testlancering. Tijdens de lancering is het ruimtevaartuig aan extreme krachten blootgesteld. De raket heeft die krachten goed doorstaan.

De Terran 1-raket is met een lengte van 35 meter bijna even lang als een flatgebouw met twaalf verdiepingen. Het ruimtevaartuig bestaat voor 85 procent uit onderdelen die met 3D-printers zijn gemaakt.

“Hoewel we het vandaag niet helemaal hebben gehaald, hebben we genoeg gegevens verzameld die bewijzen dat het vliegen met ge-3D-printe raketten mogelijk is”, zei testleider Arwa Tizani Kelly van Relativity Space tijdens een livestream.

[ad_2]

https://www.nu.nl/tech/6256510/eerste-ge-3d-printe-raket-gelanceerd-motorstoring-zorgt-voor-problemen.html