Een smakelijke en pittige (vegan) tomatenpasta én rocky road

[ad_1]

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C.

Stap 2: Verdeel de tomaten in kwarten en snijd de aubergine in stukken.  

Stap 3: Kneus en pel de knoflooktenen. Halveer en pel de sjalotten. Verdeel alle groenten en de hele rode peper over de bakplaat. Voeg wat olijfolie toe en hussel goed door elkaar. Kruid het geheel met zout en peper.

Stap 4: Zet de bakplaat in de oven en rooster voor ongeveer 40 minuten. Zet eventueel de laatste 10 minuten de oven op grillstand om de groenten te laten kleuren.

Stap 5: Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook en kook de pasta beetgaar. Giet af en bewaar wat kookvocht.

Stap 6: Haal de groenten uit de oven en snijd de steel van de peper. Maal vervolgens alle groenten in de blender tot een gladde saus.

Stap 7: Meng de pasta met de saus en 2-3 eetlepels kookvocht.  

Stap 8: Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de pangrattato.

Pesto pangrattato

  • Bijgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 15 minuten

Ingrediënten

  • 3 oude boterhammen
  • 1 eetlepel (vegan) pesto
  • zout

Extra nodig:

Bereidingswijze:

Stap 1: Scheur het brood in stukken en maal in de hakmolen het brood met de pesto tot een grof kruim.

Stap 2: Bak op laag vuur het broodkruim goudbruin en krokant in een koekenpan. Breng op smaak met wat zout.

Rocky road

  • Nagerecht/lekkernij voor circa 10 personen
  • Bereiding: circa 15 minuten + 1,5 uur opstijven

Ingrediënten:

  • 200 gr. pure chocolade
  • 50 gr. plantaardige boter
  • 75 gr. digestives
  • 75 gr. marshmallows
  • 20 gr. cranberry’s
  • zout
  • 2 eetlepels gemalen kokos

Extra nodig:

  • vierkant bakblik of schaal 20 x 20 cm
  • bakpapier

Bereidingswijze:

Stap 1: Bekleed het bakblik met bakpapier.

Stap 2: Smelt de chocolade met de plantaardige boter in een pan au bain-marie.

Stap 3: Hak de digestives grof en knip de marshmallows in stukjes.

Stap 4: Voeg de stukken digestives, marshmallows, cranberry’s en een snufje zout toe aan de gesmolten chocolade en roer door.

Stap 5: Schep het mengsel in het bakblik en druk aan.

Stap 6: Rooster in een droge koekenpan de kokos 3 tot 5 minuten.

Stap 7: Strooi de kokos over het chocolademengsel en laat 1,5 uur opstijven in de koelkast.

Stap 8: Haal de rocky road uit de schaal en snijd in blokjes.

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5368430/recept-vegan-pittige-tomatenpasta-en-rocky-road