Een sfeervolle en kleurrijke woonkamer voor Everlina en Zafirah

[ad_1]

De wensen

Everlina heeft behoefte aan een woonkamer die voelt als thuis. Op sommige plekken in de woning is dit al wel gelukt, maar wat betreft de woonkamer is deze nog niet sfeervol en gezellig.

Moeder en dochter willen dat hun woonkamer afgaat van de steriele look en juist meer gezelligheid krijgt. Everlina droomt van een ruimtelijke en overzichtelijke kamer. Haar dochter Zafirah ziet graag meer kleur en een strakke vormgeving. De kleuren waar de dames absoluut niet van houden zijn groen en okergeel, dus die moet het klusteam zeker vermijden. 

De elementen die Everlina en Zafirah graag willen behouden in de woonkamer zijn het aquarium en de houtkachel.

Het ontwerp

Interieurstylist Jasper Burg heeft een prachtig ontwerp gemaakt voor het aanpakken van de ruimte. Om meer kleur toe te voegen is er gekozen voor een donkere tint blauw, maar ook roze voor een warm geheel. Er is gekozen voor witte items voor een Scandinavische touch. Daarnaast wordt er hotel chique toegevoegd door gouden tinten.

De indeling is door de houtkachel niet veel veranderd. Er is gekozen voor een maatwerkkast met oude deuren die Patrick uiteraard zelf bouwt. Ook maakt hij een tv-meubel met behulp van oude materialen en strakke nieuwe onderdelen.

Vitrinekast met oude deuren

Zoals in het ontwerp is bedacht heeft Patrick een supertoffe vitrinekast gemaakt, waarbij hij vintage deuren en een strakke ombouw geweldig weet te combineren. In deze nieuwe kast kunnen Everlina en Zafirah mooie spullen neerzetten zonder dat het rommelig oogt.

Daartegenaan is er een open kast geplaatst waar het aquarium een prachtige plek heeft gekregen in de woonkamer.

Van schalen tot lampenkap

Ook Jasper is weer creatief bezig geweest en heeft een te gekke lampenkap gemaakt van opgestapelde kunststof en RVS schalen. Door de variatie in de schalen geeft het een speelse look. De ronde vormen zorgen voor een design touch – perfect voor in de strakke woonkamer!

Je kunt bij deze leuke DIY-lampenkap zelf puzzelen in de volgorde en grootte van de schalen, waardoor je eindeloos kunt variëren. Zo kun je een unieke lampenkap maken precies zoals jij wilt!

Zo ga je te werk: lijm de onderdelen aan elkaar en boor er een gat in. Tot slot doe je er een snoer doorheen met een lampje. Je kunt de kap eventueel in een kleur naar keuze spuiten of laten zoals ze zijn. 

Zwevend tv-meubel

Ook is er gekozen voor een nieuw tv-meubel die beter in de gewenste sfeer past. Patrick heeft daarom een zwevende kast gemaakt, dit maakt het niet alleen luchtiger en minder massief, maar het is ook nog eens makkelijk met schoonmaken. Je kunt er zo onderdoor met de stofzuiger! Bovenop de kast zijn twee eikenhouten planken gemonteerd, wat voor een extra warme sfeer zorgt. 

Blij verrast

Everlina en Zafirah zijn enorm verrast bij het zien van het eindresultaat. “Die kast vind ik écht supermooi, dit is écht thuiskomen!”, aldus Everlina. Dochter Zafirah kan haar ogen ook niet geloven. “Wauw, die roze muur vind ik wel écht heel leuk en de tv-kast is supergaaf!” Moeder en dochter kunnen gaan genieten van hun prachtige, sfeervolle plek!

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5367281/de-ruimtelijke-en-fijne-woonkamer-van-everlina-en-zafirah