Drie dagen minifestival voor jarig fiets- en wandelcafé: “We zijn er voluit voor gegaan” (Gooik)

[ad_1]

Roel Janssens opende twee jaar geleden fiets- en wandelcafé Paddenbroek en organiseert daarom een feestje.© idh

Gooik

Roel Janssens opende twee jaar geleden het fiets- en wandelcafé Paddenbroek in Gooik. Het trefpunt voor fietsers en wandelaars is ondertussen een begrip geworden in de regio. Om hun twee jaar te vieren, organiseert Roel een feestje op 26, 27 en 28 mei.

Ingrid Depraetere

“Het was zeker niet vanzelfsprekend om in volle coronatijd een café op te starten op een plek die tot dan bij weinig mensen gekend was”, vertelt Roel. “Maar we zijn er voluit voor gegaan. Onze rustige ligging is uiteindelijk een grote troef gebleken in een periode waarin mensen enkel mochten afspreken om samen buiten te gaan wandelen of fietsen. Zo hebben veel mensen ons ontdekt en ze zijn blijven komen. Ondertussen draait ook het plattelandscentrum Paddenbroek op volle toeren.”

Op vrijdag 26 mei start het Paddenbroekfeestje om 21 uur met een old school-fuif met dj Sky en het dj-collectief For the Record. Zaterdag heerst er een festivalsfeer over Paddenbroek. Dan treedt om 18 uur Creedence Gold op, een tributeband van Creedence Clearwater Revival. Daarna volgt Coldplayers om 20.30 uur , eveneens een tributeband, maar dan van Coldplay, en om 23 uur Backseat Boppers met een vleugje rockabilly. Op zondag komen lokale bands aan bod met The Mighty Moustaches om 18 uur en Taxus Brown om 20 uur. Om 15 uur kan je ook genieten van een voorstelling van het Gooikse poppentheater Ja-Ja.

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230522_93442534