Drie aanhoudingen na tweede schietpartij bij Zomercarnaval

[ad_1]

Op de Coolsingel in Rotterdam waar het Zomercarnaval plaatsvindt, is zaterdag opnieuw een schietpartij geweest. Daarbij zijn drie gewonden gevallen, meldt de politie. Drie verdachten zijn aangehouden.

De politie zag dat een persoon het vuur opende op een van de slachtoffers, waarna agenten op de verdachte schoten. Beiden zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Het derde slachtoffer is een vrouw die al wegrennend ten val kwam, meldt een politiewoordvoerster. Zij is uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

De schietpartij vond ’s avonds plaats in de buurt van de Bijenkorf. De parade van het Zomercarnaval op de Coolsingel was al afgelopen, maar er waren nog wel podia waar muziek werd gespeeld. Volgens een verslaggever van het ANP waren meerdere knallen te horen en renden tientallen mensen in paniek weg. De rust keerde daarna vrij snel weer terug.

Drie aanhoudingen

Er zijn drie personen aangehouden, onder wie het slachtoffer en de schutter. Kort na het incident hielden agenten een derde verdachte aan ter hoogte van de Van Oldenbarneveltplaats. Hij wordt verdacht van betrokkenheid. Zoals gebruikelijk doet de Rijksrecherche onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoek naar het schieten door de politie.

In de middag vond ook al een schietpartij plaats op de Coolsingel. Dat was in de buurt van Beurs. Daarbij raakte niemand gewond. De dader is gevlucht.

Lees ook:

Programmeur Zomercarnaval: ‘Spijt van bubbling-uitlatingen’

Door: Redactie[ad_2]

https://wnl.tv/2023/07/30/drie-aanhoudingen-na-tweede-schietpartij-bij-zomercarnaval/