Douche kopen? Met deze kosten moet je rekening houden!

[ad_1]


Kies je voor een inloopdouche of voor een douchecabine?


Allereerst is het goed om te bepalen of je kiest voor een inloopdouche of voor een douchecabine. Een inloopdouche is een open ruimte, welke wordt afgeschermd met een douchewand of nis. In de meeste gevallen wordt de inloopdouche direct op de douchevloer geplaatst. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een douchebak te plaatsen.


Een douchecabine is een afgesloten cabine, boven op een douchebak. Een douchecabine met achterwand, beschikt vaak al over een douchepaneel en wordt compleet met toebehoren geleverd. Wie kiest voor een douchecabine met de muur als achterwand, zal deze in de meeste gevallen zelf aan moeten schaffen.


Wist je dat ze bij Tegeldepot een ruim aanbod aan douchecabines en inloopdouches hebben? Breng een bezoek aan de showroom en bekijk het aanbod!


Zelf plaatsen of laten plaatsen


Ben je zelf erg handig en heb je ervaring met het verbouwen van sanitaire ruimtes? Dan kun je de douchecabine of inloopdouche misschien zelf plaatsen. Voor wie hier geen ervaring mee heeft of voor wie twijfelt aan zijn of haar kunsten, is het aan te raden om het werk uit te besteden.


Het is dus van belang dat je rekening houdt met de kosten voor de montage. Wie kiest voor een volledige douchecabine, zal meer kwijt zijn dan degene die kiest voor een inloopdouche.


Losse onderdelen bij een inloopdouche


Kies je voor een inloopdouche? Houd er dan rekening mee dat je alle onderdelen los aan moet schaffen. Denk hierbij aan een douchewand, douchekranen en een douchekop. Daarnaast is het ook belangrijk dat de vloer geschikt is als douchevloer.


Plaats je de nieuwe inloopdouche op dezelfde plek als de oude douche? Dan kunnen de leidingen en afvoer blijven zoals ze zijn. Je hoeft dan alleen een douchevloer en een geschikte douchegoot aan te schaffen. Douchegoten zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren. Hierdoor is er voor elke stijl badkamer wel een goede douchegoot te vinden.


Kies je voor een regendouche of een standaard douche?


Tegenwoordig zijn er voor zowel inloopdouches als douchecabines regendouches verkrijgbaar. Kies je voor een heerlijk, ontspannende regendouche? Controleer dan eerst of de ketel voldoende waterdruk geeft. Regendouches kunnen namelijk alleen aangesloten worden op moderne ketels met voldoende druk.[ad_2]

https://www.goedkoop.nl/thuis/binnen/douche-kopen-met-deze-kosten-moet-je-rekening-houden