Douane en politie houden controle: “Voor bijna 3.500 euro aan openstaande boetes geïnd” (Lier)

[ad_1]

© lokale politie Lier

Lier

De douane en lokale politie Lier hebben woensdag een grootscheepse controle gehouden op de Antwerpsesteenweg in Lier.

Het verkeer dat passeerde werd gecontroleerd door een ANPR-camera. Wie niet in orde was of wie nog openstaande boetes had, werd aan de kant gezet. “Alles samen werden 5.436 voertuigen gecontroleerd. De douane inde voor 3.475 euro aan openstaande boetes. Een auto werd ook beslag genomen omdat de bestuurder de boete niet kon betalen”, zegt Magalie Derboven van de lokale politie Lier.

De politie nam ook een auto in beslag omdat die niet ingeschreven of verzekerd was. Een andere bestuurder kreeg een boete van 1.350 euro omdat zijn lading niet goed verzekerd was en bovendien rondreed met een gebarste voorruit. Een automobilist die een aanhangwagen voorttrok kreeg eveneens een boete omdat de lading van de aanhangwagen niet goed was verzekerd.

Ook de chauffeur van een getunede wagen liep tegen de lamp omdat het tunen niet was gebeurd volgens de wettelijk toegelaten normen. Daarnaast waren er nog inbreuken zoals een vervallen autokeuring, het gebruik van een gsm achter het stuur en het rijden met een niet correct rijbewijs. tdk

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230526_94298677