doden en gewonden door Russische aanval op Odesa

[ad_1]

De Oekraïense havenstad Odessa is in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw het doelwit geworden van een Russische aanval. Er zijn zeker twee doden en 22 gewonden gevallen, meldt de Oekraïense minister van Binnenlandse Zaken via Telegram.

De zuidelijke havenstad werd rond 03.30 uur getroffen. Van de gewonden zijn er vier minderjarig. Minister Igor Klymenko zegt dat de jongste kinderen 11 en 12 jaar oud zijn en de andere twee 17 jaar. Ook is er schade aan woningen en een historische orthodoxe kathedraal.

Odessa, waarvan het historische centrum sinds januari op de Werelderfgoedlijst van VN-organisatie Unesco staat, is regelmatig doelwit van Russische bombardementen. Deze week vonden veel aanvallen plaats. Met name op donderdag kwam de stad onder hevig vuur te liggen. Volgens Kiev heeft Rusland het daarbij specifiek gemunt op de haveninfrastructuur, met het doel de uitvoer van Oekraïens graan te bemoeilijken.

Wraak

De Oekraïense president Zelenski zweert wraak na Russische aanvallen op Odessa. De havenstad in het zuiden van Oekraïne is deze week meermaals het doelwit geweest van aanvallen. Daarbij zijn slachtoffers gevallen en is ook schade ontstaan.

Zelenski heeft zondagochtend via sociale media uitgehaald naar Rusland. “Raketten tegen vreedzame steden, woningen, een kathedraal… Er kan geen excuus zijn voor Russisch kwaad. Zoals altijd zal dit kwaad verliezen. En er zal zeker een vergelding zijn.” Hij benadrukt daarbij dat de “Russische terroristen” de wraak zullen voelen.

Lees meer:

Duitsland gaat tanks bouwen in Oekraïne

Door: Manon Immerzeel[ad_2]

https://wnl.tv/2023/07/23/oekraine-doden-en-gewonden-door-russische-aanval-op-odessa/