‘Dit is een heel serieuze zaak’

[ad_1]

Donald Trump is donderdag aangeklaagd door een Grand Jury in Manhattan, na een onderzoek naar zwijggeld dat hij betaald zou hebben aan pornoster Stormy Daniels. Dat shrijft The New York Times. Geen enkele voormalige of zittende Amerikaanse president is ooit strafrechtelijk vervolgd. Volgens Amerikaanse bronnen gaat de oud-president zichzelf dinsdag aangeven.

Tegen Trump lopen daarnaast ook nog twee strafrechtelijke onderzoeken door een speciale raadsman die is aangesteld door de Amerikaanse procureur-generaal Merrick Garland en één door een lokale aanklager in de Amerikaanse staat Georgia.

Jan-Kees Emmer, Amerikadeskundige, in Goedemorgen Nederland: “De officieren van justitie zijn heel serieus te werk gegaan. Een dergelijke zaak kan enorme implicaties hebben voor niet alleen Trump, maar ook voor het land.” Emmer vervolgt: “Je kunt hierdoor aannemen dat ze een heel sterke zaak hebben tegen Trump.” Dat heeft de oud-president overigens al een behoorlijk poos tegengesproken. “Hij heeft er alles aan gedaan om het te minimaliseren.”

Republikeinen

De voorgeleiding heeft ook andere gevolgen denkt de Amerikadeskundige. “Er zullen naast deze drie zaken nog meer zaken worden geopend. Zo is er het vermoeden van verkiezingsfraude bijvoorbeeld.” Maar of nieuwe zaken de positie van Trump doen verzwakken, betwijfelt Emmer. “Je ziet dat de Republikeinen nu al massaal achter Trump gaan staan. Zij zeggen dat de onderzoeken een politiek proces is om Trump van de macht af te houden.”

 

Lees ook:

Tekort diabetesmedicijn Ozempic neemt toe: mensen gebruiken het afslankmiddel

Door: Floortje van Gameren[ad_2]

https://wnl.tv/2023/03/31/trump-gaat-zichzelf-dinsdag-aangeven-dit-is-een-heel-serieuze-zaak/