Dit is de reden waarom honden je zo lang aanstaren

[ad_1]

Wanneer je hond je aanstaart vraag je je soms af of je iets bent vergeten te doen. Moet hij of zij wandelen, eten of heb je al een tijdje geen aandacht aan je hond gegeven. Maar als dat allemaal niet het geval blijkt te zijn, waarom blijft hij dan maar staren? 

Liefde

Als je hond je aankijkt met een lieflijke blik, dan mag hij of zij jou erg graag. Je zult dit zien aan de lichaamshouding van je hond. Hij of zij kwispelt met de staart en/of heeft een ontspannen houding. Dit is de manier voor je hond om te laten zien dat hij of zij van je houdt!

Oppassen

Het kan ook zijn dat je hond je aankijkt met een boze blik. In dat geval moet je wat beter oppassen. Hij of zij geeft je namelijk een waarschuwing om niet dichterbij te komen. Dit komt meestal voor omdat je iets wil pakken wat van je hond is en waar hij of zij het niet mee eens is, zoals bijvoorbeeld het eten.

Wederzijds staren

Staren heeft bij dieren meestal als betekenis om gezag en dominantie te tonen. Bij een hond heeft het staren een vriendelijke bedoeling. Wanneer een hond en mens naar elkaar staren geeft het een gelukkig gevoel voor beide.

Honden stammen af van wolven, maar deze dieren zien staren als bedreiging. Honden hebben dus met de tijd geleerd dat lang oogcontact iets liefdevols is.

Fotocredits: 

Headerfoto: exies 

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/wonen/artikel/5315560/dit-de-reden-waarom-honden-je-lang-aanstaren