Dit is de meest vieze plek in je keuken

[ad_1]

De meest vergeten plek: de kruidenpotjes 

Uit een onderzoek bleek dat de kruidenpotjes het vieste onderdeel zijn in de keuken. De reden hiervoor is best logisch: je staat er niet bij stil en vergeet ze schoon te maken. Tijdens het koken even je gerecht op smaak brengen met wat kruiden zonder eerst je handen te wassen, dát is de boosdoener. En omdat je niet zou verwachten dat die kruidenpotjes zo’n grote broedplek voor bacteriën zijn, onderhoud je het ook minder goed dan je fornuis of vaatdoekjes.

Kruisbesmettingen

Geen reden tot paniek als je de afgelopen tijd geen aandacht hebt besteed aan de schoonmaak van je kruidenpotjes, maar het is zeker aan te raden om hier in het vervolg wél aan te denken en er gauw even met een sopje langs te gaan. Want kruisbesmettingen vinden hier wél het meeste plaats. Al hoeft dit volgens de onderzoekers niet direct te gebeuren, loop je wel een groter risico als je de schoonmaak van je kruidenpotjes nalaat.

Pas vooral op met bepaalde ingrediënten

Hou je kruidenpotjes dus schoon door ze wekelijks met een warm sopje schoon te maken. De buitenkant en de randjes zijn het meest vies en hier vindt kruisbesmetting het snelst plaats. Maar het is ook belangrijk om bewuster om te gaan met het gebruik van de potjes. Was je handen liever een keer te veel dan te weinig, zeker als je bezig bent met rauw vlees, rauwe vis, rauw ei en schaal- en schelpdieren.

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/wonen/artikel/5367671/dit-de-meest-vieze-plek-je-keuken