Dienstencentra verhogen prijzen voor maaltijden voor niet-Brasschatenaren (Ekeren)

[ad_1]

Het Antverpia-gebouw waar het Dienstencentrum zich bevindt.© Jan Brys

Brasschaat/Ekeren

Het Brasschaatse gemeentebestuur verhoogt vanaf 1 augustus voor niet-Brasschatenaren de prijzen voor de maaltijden in de Dienstencentra. Er komt dan drie euro bij. Dit geldt voor de drie Dienstencentra in Brasschaat.

In de Dienstencentra Vesalius, Antwerpia en Maria-ter-Heidehove kan iedereen een maaltijd komen nuttigen. Omwille van de stijgende exploitatiekosten verhogen die prijzen voor niet-Brasschatenaren. Brasschatenaren betalen 9 euro voor een maaltijd tijdens de weekdagen en zaterdag, 11,30 euro voor een maaltijd op zondag en 13.50 euro op feestdagen. Niet-Brasschatenaren moeten daar nu drie euro meer voor betalen.

“Onze inwoners dragen al bij via de aanvullende belastingen. Daarom vinden wij het logisch dat zij deze prijsverhogingen niet moeten voelen”, zegt schepen voor Sociale Zaken Karina Hans (N-VA).

De oppositie betreurt deze maatregel. Ook de vele mensen uit Ekeren-Mariaburg voelen zich te kort gedaan. Jo Van Bouwel, voormalig directeur van de Academie Noord die gevestigd is in het Antverpia-gebouw, begrijpt het helemaal niet.

“Het Dienstencentrum Antverpia zou er voor heel Mariaburg moeten zijn. De wijk Mariaburg heeft er vroeger alles aan gedaan om het gebouw te behouden. Er zijn zelfs pogingen geweest om het Ekerse stuk van Mariaburg bij Brasschaat te voegen. Het lijkt me dan ook logisch dat die prijsstijging er oor niemand uit Mariaburg komt”, aldus Jo Van Bouwel. (jbr)

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230729_95163083