Deze badkamerproducten zorgen ervoor dat je leidingen verstoppen

[ad_1]

Een maskertje hier en daar

Wie af en toe een klei-, houtskool- of peel-off masker gebruikt, weet dat je dit ook weer moet afspoelen. Helaas spoelen de restanten hiervan niet goed weg en blijft dit in de afvoer plakken.

Om dit te voorkomen zou je, voordat je het masker afspoelt, een stuk gaasdoek over de afvoer kunnen leggen. Zo vang je de grotere restanten op, die je daarna gemakkelijk in de prullenbak kunt gooien.

De geliefde bruisbal

Hoewel een bruisbal voor een feestje in bad kan zorgen, is het minder prettig voor je leidingwerk. Vooral als deze extra ingrediënten bevat zoals bloemblaadjes, glitters of bepaalde oliën.

Heb je een simpele versie, dan hoef je je niet zoveel zorgen te maken. Bij een meer uitgebreide versie, met bijvoorbeeld stukjes roos, kun je hem beter in een stoffen of mesh-zakje stoppen. Hierdoor worden alle extra ingrediënten opgevangen, maar kun je genieten van je bruisbal zonder dat je afvoer eronder moet lijden.

Toch niet zo vloeibaar

Het is waarschijnlijk onvoorspelbaar, maar ook vloeibare badproducten kunnen de boel verstoppen. Vaak bevatten de producten essentiële oliën of kleurstoffen die een dunne laag in je leidingwerk achterlaten.

Door overmatig gebruik wordt deze laag steeds dikker waardoor andere vuilresten er niet meer langs kunnen. Dit samen zorgt er uiteindelijk weer voor dat ook het water niet meer wegloopt.

Wanneer het te laat is en je afvoer dicht zit, kun je dit gelukkig wel oplossen. Nu bestaan daar een heleboel speciale middeltjes voor, maar je kunt zoiets ook zelf maken.

Maak een mengsel van zuiveringszout en witte azijn in een verhouding van 1:1. Giet dit vervolgens in het putje, laat minimaal een half uur intrekken en spoel daarna door met heet water.

Scrub, scrub, scrub

Net als een bruisbal, bevat een scrub ook wat moeilijke ingrediënten. Een daarvan is suiker, hoewel dit wel door het water wordt opgenomen, blijft het vaak in de leidingen plakken.

Het is dus beter om niet te vaak te scrubben. Kun je er toch niet vanaf blijven, dan komt ook hier het zuiveringszout en witte azijnmengsel goed van pas.

Take the make-up off

Waterproof mascara heeft deze naam niet voor niets gekregen en is daardoor ook moeilijk weg te spoelen. Nu krijg je het vaak na een beetje boenen wel uit de wasbak, maar dat wordt in de leidingen toch een stukje moeilijker.

Gelukkig zal het na een keer je gezicht te wassen niet direct verstopt raken, maar alle kleine beetjes worden uiteindelijk een flinke hoeveelheid. Je kunt waterproof make-up dan ook het beste wegspoelen met heet water, maar… dat vindt je gezicht dan weer niet zo prettig. Het kan daarom helpen om na het reinigen van je gezicht de warme kraan te laten lopen.

Reinigingsdoekjes

We kunnen ons voorstellen dat je na het reinigen van je gezicht, de doekjes niet door het putje van de wasbak drukt. Sommige mensen gooien ze echter wel door het toilet en die buizen komen op dezelfde plek uit.

Daarnaast is het papier van reinigingsdoekjes dikker dan toiletpapier en is daardoor moeilijk om door te spoelen. Je kunt deze dus het beste in de prullenbak gooien, dat is nog beter voor het milieu ook.

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/wonen/artikel/5281120/deze-badkamerproducten-zorgen-voor-verstopte-leidingen