Dertiger die buurman bedreigde met bijl krijgt 6 maanden cel met uitstel (Maasmechelen)

[ad_1]

Illustratiebeeld.© Shutterstock

Maasmechelen

Een 30-jarige man uit Maasmechelen krijgt zes maanden cel met uitstel omdat hij zijn voormalige buurman bedreigde met een bijl. Zelf verklaarde hij dat hij de controle verloor nadat hij jarenlang leed onder pesterijen.

Shauni Deferm

Op 22 augustus 2020 werd de politie opgeroepen voor een burenruzie in een appartementsgebouw in Maasmechelen. De dertiger zou met een bijl gedreigd hebben en de elektriciteitskast van het slachtoffer stuk gemaakt hebben. “De beklaagde bedreigde zijn buurman met de dood”, zo sprak de Tongerse aanklager tijdens de behandeling van de zaak.

Pesterijen

Volgens de advocaat van de dertiger klopte dit verhaal niet helemaal en is het gebaseerd op leugens. “Mijn cliënt werd al twee jaar lang gepest door zijn bovenbuur. Die man roddelde over hem en sprak altijd slecht. Op die dag kwam het weer tot een conflict. Mijn cliënt is dan naar de kelder gegaan om tot rust te komen. Daar vertelde een andere bewoner dat de buurman weer had geroddeld over mijn cliënt. Hij heeft dan de stroommeter afgezet om zijn bovenbuur naar beneden te lokken.” In de kelder kwam het uiteindelijk tot een confrontatie.

“Mijn cliënt heeft hem gevraagd om met die pesterijen te stoppen, maar zijn bovenbuur lachte hem gewoon uit. Toen heeft hij de behuizing van de elektriciteitskast met zijn vuist stukgeslagen. Dat geeft hij toe. Maar een bijl heeft hij nooit gebruikt. Heel deze ruzie kadert in de jarenlange leugens van de bovenbuurman. Zijn verklaringen zijn dus niet geloofwaardig.”

6 maanden cel

Volgens de Tongerse rechter heeft de man wel degelijk een bijl ter hand genomen. “Tijdens zijn initieel relaas ten aanzien van de politie-inspecteurs, erkende beklaagde de bijl langs zijn lichaam gehouden te hebben toen hij het slachtoffer aansprak met de woorden ‘gaat gij mij met rust laten’”, zo staat in het vonnis te lezen.

De rechter veroordeelde de beklaagde tot een celstraf van zes maanden met uitstel en een geldboete van 800 euro, waarvan de helft effectief.

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230329_95476701