Degraderend Sporting Kampenhout versterkt zich met het oog op volgend seizoen: “We zullen andermaal bovenaan meedraaien” (Kampenhout)

[ad_1]

Voetbal 3de afdeling VV B/1ste provinciale Sporting Kampenhout

Rob Dekleermaeker, herkenbaar door zijn verschijning in Huizenjagers Miljoenenweek, is één van de nieuwkomers bij Kampenhout.© Vel

Kampenhout

Sporting Kampenhout daalde op basis van zijn doelsaldo na één jaartje terug naar eerste provinciale. Het was een bittere pil om te slikken, maar de geel-blauwen moeten door en versterkten zich met zes spelers. Langs de andere kant zien ze er ook zes vertrekken. Twee aangekondigde spelers haakten finaal nog af. Kampenhout mikt volgend seizoen andermaal op de hoogste posities in eerste provinciale.

Stefan Van de Weyer

Nicolas Vanderhaegen en Jordy Balinas, die zouden overkomen van de kampioen in Franstalige eerste provinciale Perwez, kiezen alsnog niet voor Sporting Kampenhout. Ze kregen elders een beter aanbod en meldden dat hun beslissing niets te maken had met de degradatie.

Yassine Gasmi (FC Grez-Doiceau), Julien Wauthy (Boka United), middenvelder Rob Dekleermaeker (vrije speler), flankspeler Badr El Yassini, linksachter Kubilay Tirpan (beiden Saint-Josse) en verdediger Eliel Litu (Fenixx BeigHum) komen wel. Rob Dekleermaeker speelde het voorbije seizoen niet. Hij zette alles op de immobiliënsector en won de Huizenjagers Miljoenenweek ‘23 op Vier door een pand te verkopen aan boegbeeld uit de antiekwereld Paul De Grande. Voorheen speelde Dekleermaeker bij VC Bertem-Leefdaal. El Yassini speelde in het verleden nog voor Kampenhout, Tirpan heeft een verleden bij Excelsior Moeskroen.

Dat verdedigers Robin Panneels, Matias Delhaisse en Nik Vangrunderbeek het pand verlieten was al even bekend. Flankspeler Allan De Smidt, spits Michel Epolo en centrale verdediger Niels Heyvaert kiezen eveneens een ander pad.

Wederopbouw

Sportief verantwoordelijke David Pannis ziet het allemaal wel goedkomen. “Naar volgend seizoen toe evolueren de blessures prima. De schouderblessure van doelman Robby Billast bijvoorbeeld is goed aan het helen”, aldus Pannis. “Die degradatie is enorm spijtig, maar veel tijd om hierbij stil te staan hebben we niet. We zullen stilaan weer op competitieniveau geraken om andermaal bovenaan mee te draaien in eerste provinciale. Daar gaan we alles aan doen, maar we gaan ons hierbij ook niet te veel druk opleggen. We bekijken momenteel welke jeugdspelers volgend seizoen de stap kunnen zetten naar de A-kern.” Sporting Kampenhout begint zijn voorbereiding op 21 juli met een stage in Breda.

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230523_94805323