David Desmecht pakt slotrit van wielerdriedaagse in Lokeren, Robbe Willemsens de eindzege (Lokeren)

[ad_1]

Wielrennen Elite z/c & Beloften Wielerdriedaagse van Lokeren

David Desmecht wordt gevierd tijdens de huldiging.© Geert De Rycke

David Desmecht won in Ekaarde-Lokeren de slotrit van de wielerdriedaagse van Lokeren. De jonge Robbe Willemsens won de eindstand van de driedaagse. Hij telde evenveel punten dan Kenn Simon, maar scoorde beter in de slotrit.

De wedstrijd in Doorslaar begon met een minuut stilte voor de eerder dit jaar overleden mede-organisator Patrick Rosseel. De wedstrijd zelf kende een vliegende start. Een vroege vlucht met de Brit Mackie, de Nieuw-Zeelander Keast en Jules Vandekerckhove had dan ook geen kans op slagen. Op veertig kilometer van het einde kon een twaalftal met Fabio Sinoy, Bart Pieters, Lenny Callebaut, Alexander De Keersmaeker, Jens Moens, de Japanner Komura, Stef De Bock, Davy Rasschaert, de Indier Naveen, de Amerikaan Mason, Jérôme Baugnies en Pieter De Paepe dan toch een kloof van 35 seconden slaan. Maar op tien kilometer van het einde kwam alles weer samen. Een peloton van meer dan tachtig renners ging zo de finale in.

Volgas

Toen iedereen zich al opmaakte voor een massaspurt sprong David Desmecht toch nog weg. “Ik wist dat ik een massaspurt niet ging winnen. Ik sprak met de ploegmakkers van Charlies-Metalced af om te gaan. Zij stopten perfect af. Op de draaierige omloop was ik snel uit het zicht. Het was volgas tot het einde”, aldus Desmecht, die zich voordien in de wedstrijd nochtans vooral liet opvallen door steeds achteraan in het peloton te rijden.

“Iedereen weet dat ik niet graag in een grote groep rij”, zegt Desmecht. “Nochtans was het vandaag niet mijn bedoeling om tot in de slotronde te wachten. Maar het ging zo snel dat het bijzonder moeilijk was om op te schuiven”, aldus nog Desmecht, die de voorbije maand steeds in de top tien eindigde, maar in Eksaarde toch pas aan zijn tweede zege van het seizoen toe was. Kevin Lava spurtte zich tweede voor Davy Rasschaert en ook de Brit Harding (vierde) en Robbe Willemsens (vijfde) eindigden nog net voor het peloton, waarvan Tim Timmermans de groepsspurt won.

Willemsens eindwinnaar

Door de afwezigheid van Wannes Heylen en Stijn De Bock begon Sander Devenijns met de beste papieren aan de slotrit om ook de eindzege te pakken. Maar Devenijns eindigde in de slotrit pas zestiende waardoor hij in de eindstand nog werd voorbijgestoken door Robbe Willemsens en Kenn Simon (achtste). Dat duo eindigde zo met gelijke punten, maar de uitslag van de slotrit bezorgde Willemsens alsnog de eindzege.

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230811_96287948