Daphne: ‘Ik verwacht wel een Kinder Surprise-ei in mijn kist’

[ad_1]

Waarom juist dit nummer?

“Dit liedje groeit met me mee zoals mijn waardevolle vriendschappen dat ook doen. Mijn allerbeste vriendin ken ik al vanaf mijn vijfde en ook van de middelbare school, mijn studie en latere werkplekken heb ik wel dierbare vrienden die bij me blijven. Ik vind het mooi als vriendschappen met me meegroeien door verschillende levensfases.

Echt, ik vind het zo fijn dat ik zulke goede vrienden heb. Soms heb je pas jaren later in de gaten hoeveel iemand voor je betekent. Mijn familie is een vaste waarde, daar ben ik heel dankbaar voor, maar vrienden kunnen ook familie worden. Ik heb een paar close vriendinnen die ik al heel lang ken en dat gevoel vangt dit liedje zo mooi.”

Wat zegt het over je leven?

“Ik ben op mijn twaalfde verhuisd van de randstad naar Zuid-Limburg en moest toen opnieuw vrienden maken. Dat was best spannend. Gelukkig kwam ik op een school met veel kinderen uit andere delen van het land, waardoor ik snel contact maakte. Uiteindelijk zijn mijn vriendschappen op een natuurlijke manier gegroeid, maar ik ben er ook heel secuur in.

Ook nu ik kinderen heb en voor mezelf werk, waardoor mijn tijd schaarser is. Mijn kinderen zijn pubers en mijn man en ik hebben allebei een eigen bedrijf, dus het is soms puzzelen. De tijd voor mijn vrienden plan ik daarom bewust in. Als ik in de auto zit naar een klant in Amsterdam maak ik bijvoorbeeld een bellijstje. Vaak bel ik op de gekste tijden, maar negen van de tien keer nemen ze wel op. Al is het maar voor een paar minuten, het is toch fijn om elkaar even te horen. Ik heb er ook een radar voor. Als ik een te lange radiostilte opmerk, dan is dat een alarmbel en zoek ik bewust contact. ‘Je belt precies op het goede moment!’, hoor ik dan. Ik heb mijn vrienden ook wel nodig. Wanneer ik tegen dingen aanloop in het leven wil ik dat met ze bespreken. Ik maak ruimte voor hun verhalen, maar ik heb hen zelf net zo goed nodig.

Met mijn beste vriendin probeer ik ieder jaar een weekend weg te gaan. Met een andere vriendin deel ik nog altijd een gekke gewoonte. We waren studiegenoten en daarna collega’s en sinds die tijd weten we allebei: als er iets van betekenis gebeurt, en we terug moeten naar de basis, dan geven we elkaar een Kinder Surprise-ei. Je hoeft dan niks te zeggen, het ei zegt genoeg. Als ik een ei meeneem is het goed. Dat is ons ritueel. Ze zijn niet eens lekker, maar we eten ‘m altijd op. De kick zit ‘m vooral in het kijken wat erin zit. Welke serie is dit? Een keer was het echt bal, toen nam ik een hele tray voor haar mee. Dat hielp toch even. Dus ik verwacht later ook wel een ei in mijn kist.”

Waar luister je het liefst naar muziek?

“Absoluut in de auto, daar zit ik soms wel acht uur per week. Maar ook tijdens een wandeling, met oortjes in. Ik luister veel radio, BNR Nieuwsradio bijvoorbeeld, want ik moet voor mijn werk de politiek en de ontwikkelingen in de zorg volgen.”

Hoeveel lijstjes heb je op Spotify?

“Poeh, weet ik veel! Eens kijken… Een stuk of zes denk ik, en eentje daarvan is het Just Me-lijstje. Daar staan een stuk of twintig nummers op die op de een of andere manier op mijn pad zijn gekomen of resoneren voor me. Liedjes die meegroeien met mijn leven en waarbij ik voel: dit is precies wat ik belangrijk vind in het leven. You’ve got a friend van James Taylor bijvoorbeeld, ook in de versie van Carole King. Maar ook Something inside so strong van Labi Siffre en I’ll be there van The Jackson Five, en All of me van John Legend. Die nummers staan voor mij voor alles wat ik voel voor mijn lieve vriendinnen en natuurlijk voor mijn man.”

Wat is je guilty pleasure?

“Een klassieker: Say You, Say Me van Lionel Richie. Die kan ik heerlijk meeblèren in de auto.”

Meedoen?

Welk nummer moet er op jouw uitvaart worden gedraaid? En wat zegt dat over jouw leven? Wil je meedoen aan deze rubriek, mail dan je verhaal naar hanneke.mijnster@rtl.nl

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/artikel/5385289/slotakkoord-daphne-vriendschap-thats-what-friends-are-dionne-warwick