Circa 500 in Italië gestrande Nederlanders met bussen opgehaald

[ad_1]

Zo’n vijfhonderd Nederlandse vakantiegangers worden zaterdag met bussen opgehaald in Noord-Italië, nadat ze zich hadden gemeld bij een alarmcentrale. Door het noodweer was er zoveel schade aan hun vervoersmiddel dat ze niet meer met eigen vervoer naar huis konden.

Een woordvoerder van SOS International stelt vrijdag dat de mensen naar verwachting tussen 15.00 en 19.00 uur worden opgehaald bij ongeveer twaalf campings en nog wat losse adressen. Ze worden dan zondagochtend tussen 08.00 en 11.00 uur in Nederland verwacht.

SOS International is de alarmcentrale die het busvervoer coördineert. De woordvoerder denkt dat het om ongeveer tien bussen gaat, die van Nederland naar Italië rijden om weer terug te keren met de gestrande vakantiegangers. In elke bus is plek voor ongeveer vijftig mensen. Op dit moment wordt nog bekeken wie wanneer precies wordt opgehaald. De mensen worden ingedeeld per regio en zo naar Nederland gebracht waar ze op verschillende centrale plaatsen worden afgezet.

Gardameer

De Nederlanders die worden opgehaald, zijn op verschillende plekken rond het Gardameer op vakantie. In de nacht van maandag op dinsdag leidde noodweer met forse hagelbuien en onweer daar tot veel schade aan bijvoorbeeld auto’s, caravans en campers. Bij SOS International, de ANWB en Eurocross waren woensdagmiddag bijna 1400 schademeldingen van Nederlandse vakantiegangers binnengekomen. Sommige voertuigen zijn door het noodweer zodanig beschadigd dat ze niet meer de weg op kunnen.

Daarbij is het bij Italiaanse reparatiebedrijven en glasbedrijven zo druk dat de auto’s niet ter plekke kunnen worden gerepareerd.

Lees ook:

Honderden Nederlanders vast met kapotte auto’s bij het Gardameer door noodweer[ad_2]

https://wnl.tv/2023/07/28/circa-500-in-italie-gestrande-nederlanders-met-bussen-opgehaald/