Cijfers reclame-abonnement Netflix vallen goed op Wall Street

[ad_1]

© Shutterstock

Netflix was donderdag een grote winnaar op Wall Street. Beleggers zetten de streamingdienst meer dan 9 procent hoger nadat bekend werd dat het goedkopere abonnement met reclame na een half jaar al zo’n 5 miljoen gebruikers heeft getrokken.

Bron: BELGA

Vorig jaar had Netflix mede door de hoge inflatie te kampen met forse verliezen van abonnees. Daarom kwam het Amerikaanse bedrijf met een goedkoper abonnement met reclame, voor minder dan de helft van de normale abonnementsprijs. Deze goedkopere optie is in België nog niet beschikbaar.

De algehele stemming op Wall Street was gematigd positief, na de stevige koerswinsten van een dag eerder. Die volgden op de hoop dat er binnenkort een akkoord zal worden bereikt over de verhoging van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid. De Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Kevin McCarthy liet donderdag weten “een pad voor zich te zien op weg naar een akkoord”. Hij verwacht dat begin volgende week al een stemming kan plaatsvinden over de verhoging. Zonder politiek akkoord zouden de VS rond 1 juni zonder geld komen te zitten.

Beleggers verwerkten ook nieuwe gegevens over de Amerikaanse arbeidsmarkt. De Dow-Jonesindex sloot 0,3 procent hoger op 33.535,91 punten. De brede S&P 500 steeg 0,9 procent tot 4.198,05 punten en techgraadmeter Nasdaq won 1,5 procent tot 12.688,84 punten.

De euro was 1,0774 dollar waard, net als bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie daalde 1,1 procent in prijs tot 72,00 dollar. Brentolie kostte 1,2 procent minder op 76,02 dollar per vat.

Supermarktketen Walmart verhoogde zijn verwachtingen voor het volledige boekjaar en won 1,3 procent. Ook Cisco Systems (+1,2 procent) ging hoger de handel uit. De Amerikaanse fabrikant van netwerkapparatuur zag de orders in het afgelopen kwartaal sterk dalen, maar boekte wel meer omzet en winst dan verwacht.

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230519_94698500