CDA-senator: waarschuwing WI verandert pensioenstandpunt niet

[ad_1]

De waarschuwing van het Wetenschappelijk Instituut van het CDA over de pensioenwet, is geen aanleiding voor de Eerste Kamerfractie van de christendemocraten om het standpunt te heroverwegen. De “grondhouding” blijft volgens CDA-senator en pensioenwoordvoerder Ria Oomen hetzelfde. “Ik zie geen enkele inhoud”, zegt Oomen over de zorgen van de partijdenktank.

In De Telegraaf noemt het belangrijke Wetenschappelijk Instituut (WI) van het CDA de nieuwe pensioenwet “een ramp” en “een enorme gok op de toekomst”. De Eerste Kamer buigt zich vanaf maandag over de pensioenwet, die eind vorig jaar na ellenlange debatten door de Tweede Kamer werd goedgekeurd. De Wet toekomst pensioenen legt de juridische basis voor een nieuw stelsel. Dat stelsel is enerzijds toekomstbestendiger. Anderzijds maakt het de pensioenen flexibeler en dus wat minder zeker. Ook over de overstap naar het nieuwe stelsel zijn onzekerheden.

‘Positieve grondhouding’

Oomen herhaalt dat ze met een “positieve grondhouding” over de wet het debat in gaat. Wel heeft ze “vragen en opmerkingen” aan pensioenminister Carola Schouten, onder meer over de effecten van de nieuwe wet en het nieuwe stelsel op andere organisaties.

Daar verandert het signaal van de CDA-denktank niets aan. “Nul”, zegt Oomen desgevraagd. Ze benadrukt dat het WI onafhankelijk is en zich met de toekomst bezig moet houden. “Dit debat is over twee dagen”, merkt de senator op. Ze voegt daaraan toe dat het WI “niet de moeite heeft genomen om hier met iemand van tevoren over te praten.

Lees ook:

Ondernemer Annemarie van Gaal: ‘Het nieuwe pensioenstelsel is een verbetering’[ad_2]

https://wnl.tv/2023/05/21/cda-senator-waarschuwing-wi-verandert-pensioenstandpunt-niet/