CDA in provincie tegen kabinetsbeleid

[ad_1]

CDA-prominent en gedeputeerde in Limburg Madeleine van Toorenburg wil niet meedoen aan het jaartal 2030 als deadline voor de stikstofdoelen. “We gaan het in de provincies gewoon niet doen”, zegt ze in WNL Op Zondag op NPO 1.

Van Toorenburg keert zich tegen het kabinetsbeleid op zowel het beruchte jaartal, alsook het gedwongen uitkopen van boeren. “Ze blijven zeuren over 2030 en uitkoop”, aldus de CDA-gedeputeerde. “Onze statenleden hebben heel duidelijk gezegd: dit willen we niet. Als we dit land een beetje bestuurbaar willen houden, moeten we serieus stoppen – ook in de college-onderhandelingen – met geklets over ‘wat gaan we aan het eind doen’. Maar wat gaan we vandaag doen?”, aldus Van Toorenburg.

Luister deze aflevering terug als podcast. Tekst gaat hieronder verder.

Volgens Van Toorenburg is het ook niet nodig om te spreken over verplichte uitkoop van boeren. “We hebben tegen Den Haag gezegd stop het gemierepier als het allemaal niet lukt. Iedereen zit in zijn loopgraaf over die laatste fase, ik wil ze in de energie hebben over het begin”,  zegt de CDA-prominent. Ze vindt dat het CDA eerder harder had moet onderhandelen over het stikstofbeleid. “Misschien hadden we iets harder moeten bijten toen het mes op de keel werd gezet van al die agrariërs.”

Lees ook: 

Rutte: uitslag speelt ‘rol van betekenis’ bij stikstofbesluiten kabinet

Door: Redactie[ad_2]

https://wnl.tv/2023/03/19/cda-prominent-madeleine-van-toorenburg-cda-in-provincie-tegen-kabinetsbeleid/