Buurtbewoners Reit leren elkaar beter kennen tijdens Dag van de Buren (Balen)

[ad_1]

Woonzorgcentrum Ter Vest is de locatie van het buurtfeest.© Tommy Maes

Balen

De bewoners van de Balense buurt Reit konden zaterdag elkaar en hun buurt beter leren kennen tijdens een wandeling en een buurtfeest. Dat gebeurde niet alleen in het kader van de Dag van de Buren, maar zet ook het project Zorgzame buurten in de kijker.

Verscheidene bewoners van de buurt Reit verzamelden zaterdagvoormiddag aan dienstencentrum Den Travoo voor de start van een wandeling door de buurt. Onderweg kregen ze allerlei weetjes over hun buurt voorgeschoteld, waardoor ze elkaar en hun omgeving beter leren kennen.

Na afloop van de wandeling konden ze nog gezellig napraten in de tuin van woonzorgcentrum Ter Vest met een hapje en een drankje tijdens een buurtfeest. De activiteit werd georganiseerd voor de Dag van de Buren en het project Zorgzame Buurten. Dat project wil de band binnen de buurten versterken en burenhulp promoten binnen de gemeente.

Sinds vorig jaar kunnen buren die elkaar beter leren kennen, hulp willen bieden of net hulp nodig hebben, elkaar gemakkelijk vinden via het online burenplatform van de gemeente Balen (www.balen.be/balenhelpt). Balenaars die interesse hebben om zich in te zetten voor hun buur of buurt, kunnen zich gratis registreren en kandidaat stellen op het burenplatform.

Het lokaal bestuur van Balen wil ook vijf buren in de bloemetjes zetten. Wie zelf een fantastische buur heeft, kan hem of haar uiterlijk op 31 augustus nomineren via www.balen.be/buurindebloemetjes.

© Tommy Maes

© Tommy Maes

 (mto )

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230527_93847964