Burgemeester van Antwerpen Bart de Wever waarschuwt Nederland voor gevaren van ‘woke’

[ad_1]

De burgemeester van Antwerpen Bart de Wever ziet woke als een ‘sluipend gif’ dat onze samenleving bedreigt. En de vrijheid van meningsuiting in het bijzonder. De Wever houdt postmodernisme verantwoordelijk voor polarisatie: “Je ziet Trump verschijnen, de Engelsen stemmen voor een Brexit. Daar maakt men veel analyses van. Maar it takes two to tango, als je polariseert moet je met twee zijn. Ik heb in mijn boek de andere danspartner willen belichten, de intellectuele cultuur in Europa. Die natuurlijk heel veel mensen boos maakt”, vertelt hij in Sven op 1 bij WNL.

De Vlaamse minister van Jeugd en Media, Benjamin Dalle, is kritisch en vindt het pleidooi veel te ver gaan, liet hij weten in een opiniestuk in De Morgen. Het pamflet van De Wever zou volgens de minister juist polariserend werken. Onterecht vindt De Wever “Als je geen opinie hebt die geen stof doet opwaaien, dan zal je je niet beperkt voelen in de vrijheid van meningsuiting.”

De Antwerpse burgemeester heeft met nog meer bedreigingen in de samenleving te maken. Neem het excessieve geweld van drugscriminelen in zijn stad. Vannacht werd zijn stad opgeschrikt door een explosie die zes woningen beschadigde. De Wever reageerde op de nieuwe aanslag in Sven op 1 bij WNL. “Het heeft er alle schijn van dat er een link is met de georganiseerde misdaad waar Nederland ook bekend mee is. Dat zullen we samen moeten aanpakken.”

Lees meer:

Columnist Sylvain Ephimenco schrijft boek om woke-beweging te lijf te gaan: ‘Ideologie van onverdraagzaamheid’

Door: Redactie[ad_2]

https://wnl.tv/2023/03/23/burgemeester-van-antwerpen-bart-de-wever-waarschuwt-nederland-voor-gevaren-van-woke/