Bruno Tordeur topschutter bij United Ninove, dat op promotie mikt: “Mijn broer en ik vinden elkaar blindelings” (Ninove)

[ad_1]

Basketbal 1ste Provinciale United Ninove

Bruno Tordeur steekt de ambitie niet onder stoelen of banken: “We beschikken over een sterke en brede kern en willen graag hoge ogen gooien.”© Gregory Van Gansen

Ninove

Hallenaar Bruno Tordeur (26) loodste als topschutter United Ninove naar een veertiger op bezoek bij staartploeg LDP Donza C, nadat de week voordien werd verloren op Laarne. De vleugelspeler prijkt nu met Ninove op een met Sparta Laarne gedeelde tweede plaats, op één zege van Bavi Gent.

Wim Redant

Bruno Tordeur prijkte met Ninove mee aan de leiding tot de Wortelclub struikelde in Laarne. “We moeten eerlijk durven bekennen dat Laarne in feite de sterkste ploeg van de reeks is en met Koen Van Bouchaute ook over een topcoach beschikt”, aldus Tordeur. “De arbitrage speelde ook wel een nefaste invloed. Zo pakte Laarne uit met een dubbele dekking op mij, maar kregen die spelers geen enkele fout aangesmeerd, terwijl ik al snel mijn derde fout incasseerde. We gaven het beste van onszelf, maar beten in het zand. We kijken wel al uit naar de terugwedstrijd waarin we een en ander proberen recht zetten. Tegen de sterkste ploeg van de reeks kunnen we ons dan misschien wel overtreffen met de steun van de supporters, het bestuur en de sponsors. De top vier speelt play-offs en daarvoor zijn we nog steeds in de running. Enkel de teams die een licentie aanvragen voor tweede landelijke krijgen toegang tot de eindronde, wat het geval is voor Ninove. Dat was trouwens een voorwaarde die ik stelde toen ik hier tekende.”

Hoge ogen gooien

Bruno Tordeur maakte de overstap van Wezen-Vrienden naar Ninove, waar hij verenigd werd met zijn broer Toon. “Ik maakte samen met Arnaud Dimbala de overstap vanuit Geraardsbergen terwijl mijn broer Toon overkwam van Tigers Halle. We beschikken over een sterke en brede kern en willen graag hoge ogen gooien. Ik mag persoonlijk ook niet klagen. Ik sta in de top drie van de topschutters en krijg ook veel vertrouwen van de coach. In de play-offs dicht ik Sparta Laarne de favorietenrol toe. Die ploeg sukkelde aanvankelijk met wat blessures, maar staat intussen compleet en lijkt nog moeilijk te stuiten. Toch weet je maar nooit hoe play-offs evolueren.”

Bruno vormt intussen een sterke tandem met broer Toon Tordeur. “We speelden ook in het verleden al samen en toen was mijn broer veeleer de dominante speler. Dit jaar werden de rollen wat omgekeerd. Mijn broer en ik vinden elkaar blindelings. We koesteren het volste vertrouwen in elkaar en vinden elkaar goed. Ninove bleef dit seizoen gespaard van blessures. De volgende opdracht wordt een uitwedstrijd op Temse dat toch wel verzwakt staat wanneer Peirsman niet inzetbaar is.”

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230215_97206054