Brandend vrachtschip drijft naar noorden van Terschelling

[ad_1]

Het brandende vrachtschip Fremantle Highway drijft vanwege de wind en de stroming in westelijke richting en ligt nu zo’n 16 kilometer ten noorden van Terschelling. Dat meldt de kustwacht. Met het schip is nog steeds een noodsleepverbinding, waardoor het buiten de verkeersbanen wordt gehouden en het scheepvaartverkeer niet wordt gehinderd.

Aanvankelijk lag het vrachtschip ten noorden van Ameland. Volgens een woordvoerder van de kustwacht drijft het vooralsnog langzaam richting het westen. Hoe dit verder gaat, wordt in de gaten gehouden.

De brand woedt nog altijd in het 200 meter lange Panamese schip, dat auto’s aan boord heeft. Volgens de kustwacht wordt niet langer meer gekoeld vanaf omliggende vaartuigen om te voorkomen dat er overbodig veel water in het schip komt, wat een gevaar kan zijn voor de stabiliteit.

Acht personen

Aan boord van de noodsleper Guardian is een bergingsteam van zo’n acht personen dat de situatie in de gaten houdt. Het is op dit moment nog niet mogelijk om het schip weg te slepen, omdat er nog geen mensen aan boord kunnen om een sleepverbinding tot stand te brengen.

Volgens de kustwacht zijn 23 bemanningsleden uit India van het schip gehaald. Een van hen heeft het niet overleefd, meerdere personen raakten gewond. Het is nog niet duidelijk hoe ze eraan toe zijn.

Het schip vaart onder Panamese vlag, maar de eigenaar is het Japanse bedrijf Shoei Kisen Kaisha. Dat meldde dat er in totaal 21 Indiase bemanningsleden aan boord waren, maar de kustwacht is er zeker van dat 23 opvarenden zijn gered aangezien dit aantal op de bemanningslijst stond.

Situatie onveranderd op vrachtschip bij Ameland: brand woedt nog altijd

Door: Redactie[ad_2]

https://wnl.tv/2023/07/27/brandend-vrachtschip-drijft-van-ameland-naar-noorden-van-terschelling/