Brandend schip boven Ameland kost aan minstens één bemanningslid het leven

[ad_1]

Op een vrachtschip dat boven Ameland voer is brand uitgebroken. Een bemanningslid is om het leven gekomen en zeker zestien anderen zijn gewond geraakt. Dat meldt de Kustwacht die bezig is met een reddingsactie.

Het schip met een lading elektrische auto’s was vertrokken vanuit Duitsland. De eindhalte zou Egypte zijn. Waarschijnlijk is er brand ontstaan door een accu van een van de auto’s. De vlammen sloegen daarna snel om zich heen waardoor meerdere accu’s in de brand zijn gevlogen.

In totaal waren er 23 mensen aan boord. Een aantal van hen is van boord gesprongen omdat het vuur zich zo snel verspreidde. Eén man overleefde dat niet. Inmiddels zijn ze wel uit het water gehaald. Anderen die nog op het schip waren, zijn met een helikopter van boord gehaald.

Verschillende sleepboten proberen het vuur te doven, maar omdat het om brandende accu’s gaat, is dat nog lastig. Ook zou het schip schuin in de zee liggen wat kan wijzen op ‘zinken’. De Kustwacht doet er daarom alles aan om de boot naar de kant te brengen.

Lees ook:

Meeste Nederlanders terug na bosbranden Rhodos

 

Door: Floortje van Gameren[ad_2]

https://wnl.tv/2023/07/26/brandend-schip-boven-ameland-kost-aan-minstens-een-bemanningslid-het-leven/